תשלום מסים

  • ארנונת עסק בית מלאכה שחויב כעסק רגיל
    shbv | 26/02/2010 15:33

    שלום רב, במהלך השנתיים האחרונות חויב העסק של אמי (מתפרה ותיקוני בגדים) בארנונה רגילה עד לפני כחודשיים שנודע לנו ממכר שיש לנו הנחה משמעותית בגין היותה עסק המוגדר כבית מלאכה. העיריה טוענת שאינה מחויבת להחזיר את הכספים שגבתה מאחר ולא הצהרנו על עסק בית מלאכה. למרות זאת אנו משלמים לעיריה מס שילוט שרשום במפורש עליו "מתפרה ותיקונים" וכן שילמנו בגין רשיום עסק ששמו "מתפרה ותיקונים". כמו כן, בגלל שהעסק מוגדר כבית מלאכה היה עלינו לבצע שינויים בחנות כי אסרו עלינו להשאיר גלריה שהיתה ונאלצנו בהוראת העיריה להוריד אותה. האם עדיין זכותה של העיריה לא להחזיר לנו את ההפרשים בגין תשלום היתר של הארנונה ששילמנו? תודה מראש, דינה

    • תשלום מסים
      |עו"ד גיא פרבמן | 26/02/2010 17:45

      העיריה תיהיה חייבת להחזיר לכם את הכספים עם ריביות

      • המון תודה על המענה המהיר ושאלונת נוספת
        דינה | 27/02/2010 06:12

        העיריה רוצה (משום מה..) להגיע לפשרה ואיננו מסכימים (וגם אין לנו יכולת כספית לקחת עו"ד לטיפול בנושא). \ המשכתי לקרוא בנושא על מנת להגיע מוכנה לפגישה עימם ואני מוצאת כי כתוב באתר העיריה כדלקמן "בהתאם לסעיף 3 לחוק – חוק הרשויות המקומיות (ערר על קביעת ארנונה כללית) תשל"ו 1976: א. מי שחוייב בתשלום ארנונה כללית רשאי תוך 90 ימים מיום קבלת הודעת התשלום להשיג עליה לפני מנהל הארנונה על יסוד טענה מטענות אלה: 1...... 2. נפלה בהודעת התשלום שמשיגים עליה טעות בציון סוג הנכס, גודלו או שימושו בו... האם הם יכולים לטעון (למרות ההוכחות שהם ידעו באיזה נכס מדובר) שלא דרשתי את ההחזר המגיע בזמן לפי החוק? מה אוכל לעשות בנידון? המון תודה, דינה

        • תשלום ארנונה
          |עו"ד גיא פרבמן | 27/02/2010 16:56

          נכון שקיים סעיף המדבר על המועד להשיג על התשלום בפני העירייה.אבל לא מדובר על התביעה בפני בימ"ש המלצתי להיפגש איתם ובמידה והם לא משיבים את הכספים להגיש תביעה כנגד העירייה. במידה ואין לך כסף קיימת בלשכת עו"ד מסגרת פרו בונו ואם את עומדת בקרטיריונים שלהם את תהיה זכאית לסיוע משפטי חינם. בהצלחה

          • שוב המון תודות, יישר כוח!
            דינה | 28/02/2010 07:52

            תודה רבה עו"ד פרבמן