רכישת חוזה מקבלן

  • ריבית פיגורים - ומס' דברים
    אבי דהן | 21/02/2010 08:33

    שלום רכשתי דירה ובחוזה נקובים שני תאריכי תשלום עבור הדירה ביצעתי את התשלום לפי החוזה וכעת הקבלן דורש ממני תשלום עבור מדד תשומות הבנייה מחודש מרץ ( אני חתמתי באוגוסט) כולל ריבית פיגורים שלטענתו אני חייב והסכום קפץ ב10000 ש"ח ריבית פיגורים עבור תקופה של חודשיים,בחוזה לא כתוב כלום לגבי ריבית פיגורים אלא על שני הסכומים של ערך הדירה ושכבר שולמו בזמן,כמו כן הקבלן כל הזמן רומז לי שכדאי שאני אוותר על הדירה ושאני לא אקופח מבחינת פיצוי ,אנו זוג צעיר ואין לנו הרבה כסף ולכן לא לקחנו עורך-דין מטעמנו אבל בשיחה שבוצעה עם עו"ד שלהם שאלתי אותה את כל השאלות (השיחה הוקלטה) וגם "האם יש משהו בחוזה שאני צריך לשים לב אליו או להיזהר ממנו " תשובתה הייתה שזהו חוזה טוב ואין לי ממה לחשוש. השאלה היא גם האם היא נהגה איתי כראוי בגילוי לב או שניצלה את "|בורותי" בנושא,מה אני יכול לעשות ,אני חסר אונים אנא חזרו אליי במהרה אינני רוצה לאבד את הבית שלי ואין לי מושג איך להשיג את הסכום שהוא דורשבתודה מקרב לב אבי.

    • רכישת חוזה מקבלן
      |עו"ד עזרא שרון | 21/02/2010 10:41

      על אף שעוה"ד של הקבלן איננו מייצג אותך, הוא חייב כלפיכם חובת זהירות. יחד עם זאת, כמובן שאין פירוש הדבר שההתבטאות הנ"ל מהווה הפרת חובה זו. סביר להניח כי בחוזה יש מנגנון של הצתמדה וריבית פיגורים במקרה של אי תשלום במועד. גשו בדחיפות לייעוץ משפטי אצל עו"ד! בברכה, שרון עזרא, עו"ד