שביל ציבורי

  • שביל ציבורי
    אשרת | 16/02/2010 18:53

    שלום, אני גרה בבית שממוקם בקצה שביל ציבורי, בייתי מוקף שכנים מכל הכיוונים חוץ מהכניסה דרך השביל. מסביב לשביל גרים שכנים נוספים אשר חונים עם רכבם בשטח השביל כך שאין לי כניסה עם רכב לבית ונוצרת בעייה גם לכניסה של רכבי חירום ומובילים למינייהם במידת הצורך. השכנים מסרבים להחנות את רכבם מחוץ לשטח השביל (על הכביש ליד בו יש מקום לחנות). האם יש משהו בחוק שיכול לעזור לי לפתור את הבעייה? תודה מראש

    • שביל ציבורי
      עו"ד זהר ארד | 17/02/2010 12:32

      חסרים פרטים בכדי להשיב לך. אם מדובר במקום בו החניה אסורה ניתן לפנות לרשות העירונית ו/או למשטרה.

      • שביל ציבורי
        אשרת | 17/02/2010 13:59

        בשביל אין איסור חניה מבחינה חוקית. אך המקרה הוא מקרה מיוחד שכן במידה והשכנים מחנים על השביל אין אפשרות לרכב כיבוי או כל רכב ביטחון גדול אפשרות להכנס, מה שגורם לסכנה חלילה במקרה של שרפה. כמו כן בגלל שאין איסור חניה יכול להיווצר מצב בו אנו חסרי אונים במידה ומישהו מחליט לחנות שם ולחסום את היציאה הרי אין איסור על כך מבחינה חוקית.

        • המשך תשובה
          עו"ד זהר ארד | 17/02/2010 20:23

          אם השביל הוא אכן ציבורי יתכן שניתן לפנות לעירייה על מנת לבחון את האפשרות לאסור חניה במקום, בין היתר מהנימוקים שהעלת. אם השביל הוא חלק מהרכוש המשותף של בניין זה או אחר או של מספר בניינים הרי שיש אפשרות לפעול מול הדיירים על מנת למנוע שימוש בשביל לצורכי חניה. כל אחת מהחלופות אינה פשוטה כלל ועיקר ותדרוש השקעת זמן והמשאבים לא מבוטלים.