למה לא ענו לי?

  • כמה מקובל לגבות על מכר דירה כעורך דין
    אייל | 07/12/2007 11:01

    אני גר ביישוב יוקרתי באיזור המרכז, אני רוצה למכור את הדירה שלי ויש פה עורך דין בסביבה שמתווך המליץ לי לגשת אליו משום שהוא גובה 0.3% מהעסקה. האם זה המחיר הממוצע הסביר שעליי לשלם? כמו כן אני רוצה לשאול מה המס שעליי לשלם אם אני קונה מגרש או מגרש עם שלד שהבעלים לא השלים. תודות

    • למה לא ענו לי?
      אייל | 11/12/2007 16:10

      משהו לא בסדר בשאלה?

    • מקובל ולא מקובל
      עו"ד משה כהן-זאדה | 11/12/2007 16:35

      שלום אייל. אתר זה נועד לתת מענה משפטי ולא צרכני (כמו אתרי השוואות מחירים למיניהם) ולו מסיבה זו לא אוכל להשיב לשאלתך. אוכל רק לציין, כי כללי לשכת עורכי הדין קובעים תעריף מינימאלי מומלץ של שכר-טרחה בגין כל טיפול משפטי. ככל שידוע לך היקף השירות של אותו עו"ד (עריכת חוזה בלבד או טיפול מקיף וכולל עד להעברת הזכויות ע"ש הקונה), תוכל להשוות את שכר הטרחה הנדרש לזה שהומלץ בכללים הנ"ל. לשאלתך השנייה - מס הרכישה החל על רכישת מקרקעין, שאינו דירת מגורים מזכה (כהגדרתה בחוק), הינו 5% משווי השוק של המקרקעין.