להוציא לפועל צוואה- דיני משפחה

  • קיום צוואה
    אילן | 08/04/2010 09:01

    שלום. אמי נפטרה והשאיר צוואה בה מחולק כל רכושו בחלקים שווים בן שני ילדיה . בצוואה מינה העו"ד את עצמו כמוציא לפועל הצוואה לאחר מותה. שאלתי היא האם עלי לפנות רק אליו או שיכולה אני לפנות לעו"ד שלי שיטפל בעניין העזבון. האם יש לעו"ד שערך את הצוואה גישה לנכסיה במידה ואנו לא מעוניינים בו כמוציא לפעול. מה עלינו לעשות כדי לממש את הצוואה. אין קטינים, או חוסים. אודה על הסבר

    • להוציא לפועל צוואה- דיני משפחה
      עו"ד מיקי שיפמן | 08/04/2010 09:29

      שלום רב אם המצווה מינתה את עוה"ד כמוציא לפועל של צוואתה יש לפנות אליו בתחילה, אם הוא מסרב ניתן לפנות לבימ"ש ולבקש שימנה מישהו אחר. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

      • צוואה
        אילן | 08/04/2010 09:37

        תודה על תשובתך המהירה. העניין הוא שאין אנו מעוניינים לפנות לעו"ד שמינה את עצמו למוציא לפועל של הצואה, וניצל את זקנתה ומחלתה של אמי. האם החוק מחייב אותנו לפנות אליו? האם הוא מקבל אחוזים מהעזבון? לתשובתך המהירה אודה

        • אין חובה
          אנוש | 09/04/2010 15:58

          אין חובה לפנות לאותו עו"ד, אם ממילא יש לכם העתק של הצוואה. במסגרת הבקשה לצו קיום אפשר לבקש גם שלא ימונה מנהל עזבון. הרשם לעניני ירושה יכול שלא למנות אם כל היורשים מסכימים שאין צורך במנהל עזבון.

          • לעניות דעתי
            ירוחמי | 09/04/2010 18:30

            אם בצוואה מצוין במפורש שהעו"ד ינהל את העיזבון,כדי לבטל זאת צריך פסיקה של בית משפט ,והרשם לא יכול לבטל,אלא רק בית משפט.