ידועה בציבור?

  • עזרה דחופה בבקשה, אם אפשר מעו"ד
    תמר | 19/03/2010 08:59

    שלום רב, ברצוני לשאול שאלה, לאחר שאבי נפטר מישהי תבעה אותי ואת אחי בטענה כי היא הייתה ידועה בציבור שלו. אני ואחי קיבלנו צו ירושה. אותה גברת תיקנה את כתב תביעתה 3 פעמים ולאחר שמומחה קבע כי היא לא יורשת וגם בית המשפט אמר לה שצו הירושה תקין ולא ניתן לבטלו, לפתע היא המציאה הסכם ממון שכביכול אבי חתום עליו ונותן לה מחצית מרכושו. ידענו שהמסמך מזויף וביקשנו שתפקיד מקור כדי שיבדוק גרפולוג מומחה. לאחר שבית המשפט ביקש ממנה מקור היא טענה כי פרצו לבית ואין לה מקור. טענה תמוהה לחלוטין כי ההסכם כביכול בוצע שנים קודם ועד אז איש לא פרץ לבית שמוגן על ידי אזעקה. על ההסכם חתומה התובעת וזיוף חתימות של עורך דין שכבר נפטר וזיוף של חתימה של אבא שנפטר. כשנה לאחר תאריך ההסכם המזויף אבא השכיר לה חדר בדירה שלו תמורת סכום חודשי מסוים. יש לנו את החוזה הזה והיא הייתה דיירת שלו. האם בית משפט יכול קבל טענה של מישהי שנזכרת 9 חודשים אחרי מותו בקיום הסכם הממון? כאשר יש רק העתק ואין זכר למסמך גם במשרד עורך הדין שנפטר? האם בית המשםט יכול לקבל הסכם ממון כזה ששנה אחריו המנוח בכלל השכיר לה חדר בדירה שלו ששם דווקא היא חתומה וגם הוא ועוד עדים שחיים כיום? מה דעתכם? אני כבר מיואשת מהזיופים.

    • ידועה בציבור?
      עו"ד יהודית | 19/03/2010 12:35

      ממה שאת מספרת, לכאורה, נראה כי אין לה סיכוי להוכיח שהיתה ידועה בציבור שלו. בית המשפט יבדוק שאר הפרמטרים להוכחבה שהיתה ידועה בציבור שלו ולא די בבדיקת ההסכם שלטענתך הוא מזוייף. נראה שאם יש חוזה שכירות על החדר הרי שידועים בציבור לא חותמים על השכרת חדר בדירה. יש סתירה בולטת. צריך לראות את המסמכים . אני מציעה לך לקחת עו"ד שיעמיק במקרה, עו"ד מומחה בדיני משפחה. בהצלחה יהודית

      • אין מה לדאוג
        ירוחמי | 19/03/2010 18:09

        היה עליה להתנגד קודם לצו ירושה.לא סתם מפרסמים זאת בעיתון. קשה להאמין שבית משפט יבטל צו ירושה.....על סמך מה שסיפרת. יהודה

    • ידועה בציבור ועיזבון - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 21/03/2010 00:53

      תמר שלום, השאלה נשאלה כבר, והתשובה זהה - אם אינכם מיוצגים, פנו בדחיפות לעו"ד. לא ניתן לטפל במקרה כזה, ללא ייצוג הולם של עו"ד המתמחה בתחום דיני משפחה וירושה. בברכת שבוע טוב, עו"ד מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת מנהלת פורום דיני משפחה