יציאה מהבית ומזונות- דיני משפחה

  • תנו עצה
    דפנה | 18/03/2010 20:06

    אני בהליכים אני טוענת שבעלי שתיין ואלים אני ברחתי אם אבי מהבית וגם הגשתי תלונה במשטרה{בטענה שהרים עלי יד שבועים לפני} הוא קיבל הרחקה ל10 ימים אני מכרתי את כל הריהוט והמוצרי חשמל 1 האם מגיע לי מזונות אישה {גם כשאני יצאתי ומכרתי} 2 האם מגיע לי כתובה 3 האם אני צריכה להוכיח את טעונותי ואיך תודה

    • יציאה מהבית ומזונות- דיני משפחה
      עו"ד מיקי שיפמן | 19/03/2010 08:48

      שלום רב בבימ"ש/בי"ד תמיד יש צורך להוכיח טענות, לא ניתן להפריח טענות לחלל האויר ולצפות שמישהו יאמים סתם כך. לכאורה, את עשויה להיות זכאית למזונות וכתובה. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

    • מזונות וכתובה
      עו"ד יהודית | 19/03/2010 12:41

      מהנתונים שסיפרת לא ברור איזה הליכים כבר החלו. בעיקרון לאשה נשואה מגיע לקבל מזונות אשה (עד הגט) וכתובתה אם אין משהו שמונע זאת. כל טענה יש להוכיחה. אני מציעה לך לקחת עו"ד מומחה בדיני משפחה שיעזור לך להתמודד. את לא יכולה לבד.

      • כתובה
        אני | 20/03/2010 01:17

        לפי מה שרשום פה כמעט על אישה זכאית לכתובה בפועל זה דיי דניר-לא? כלומר אישה שבעלה בגד בה פעם אחת זכאית לקבל גט וכתובה? העובדה היא שהרב לא מקבלות(רב מוחץ)

        • כתובה
          עו"ד יהודית | 20/03/2010 12:42

          כתובה באה לפצות את האשה על גירושין שלא באשמתה. אבל אם יש רכוש שמתחלק בין הצדדים אז בדרך כלל כבר לא מקבלת את דמי הכתובה. עניין הכתובה - תלוי בנסיבות ואין כלל אחיד. בהצלחה