הבעל צמח

  • עזרה בייעוץ
    דניאל | 17/03/2010 17:48

    יש לי מקרה של אישה כבת 80 שבעלה מוגדר כצמח לצערנו הרב . לאישה הנ"ל יש בת הגרה בקנדה ורוצה שאימא בת ה 80 תהגר לקנדה ותגור עימה.בשגרירות קנדה נמסר למשפחה שהיא לא תוכל להביא עימה את בעלה הצמח.האישה מצידה רוצה לברר איך היא יכולה להתגרש מבעלה הצמח באופו חוקי ויעיל?!יש להדגיש שהזוג נשואים כדת משה ו 2 יהודים.תודה על העזרה מראש.

    • הבעל צמח
      עו"ד יהודית | 17/03/2010 23:36

      על האשה להגיש תביעת גירושין ולנמק את בקשתה במצבו הבריאותי של הבעל ולצרף אישורים רפואיים ובית הדין הרבני רשאי להענות לבקשה אף ללא נוכחות הבעל שהוא צמח. בהצלחה יהודית

    • אי כשירות לתת גט - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 21/03/2010 00:17

      דניאל שלום, טועה עו"ד יהודית שכן למרבה הצער, עפ"י ההלכה, אדם יכול לתת גט רק אם הוא מבין שהוא נותן גט לאשתו. אדם שהוא "צמח" כמו גם למשל אדם לא שפוי, אינו יכול לתת גט. קיימים מאמרים רבים בנושא, ורצ"ב קישור למאמרה של עו"ד רבקה לוביץ. בברכת שבוע טוב, עו"ד מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת מנהלת פורום דיני משפחה