אישתי רוצה להתגרש - דיני משפחה

  • תשלום לאישה בגרושין
    מתגרש | 16/03/2010 20:59

    אני נשוי מזה שנה(שנה וחודש לשם דיוק) אין לנו ילדים ולא צברנו רכוש. אשתי רוצה להתגרש בעילה שאמי מתערבת לנו בחיים ובנושאים חשובים. האם זו עילה לגט?האם אני יכול להיות מחויב בכתובתה(על סך 50 אלף ש"ח) היא עובדת ומרוויחה 5000 נטו ואני כפול. גרים כרגע בדירה שכורה. האם היא זכאית ממני לתשלום שכ"ד (באם אעזוב או אל את הבית) או במזונות? תודה

    • אישתי רוצה להתגרש - דיני משפחה
      עו"ד גיל שחף | 17/03/2010 09:55

      שים בצד את כל השאלות האלה שאל את עצמך האם אתה רוצה להתגרש או שמא אתה רוצה לנסות להציל את חיי הנישואין אם אתה רוצה להתגרש, מאחר ואין לכם דבר וזמן הנישואין קצר, ואישתך רוצה להגרש, ערוך הסכם פשוט שיגן עליך אצל עורך דין,והתגרש מהר. בהצלחה גיל שחף, עו"ד מנהל הפורום

      • תודה-שאלת המשך
        מתגרש | 17/03/2010 17:36

        אני עוד לא החלטתי.אם הדבר כרוך בתשלום כתובה אז ודאי שלא. אשתי אכן מעונינת להתגרש אך רוצה לעשות זאת תוך קטיפת רווח כלכלי נאה. השאלה המשפטית היא האם יש מקום וביסוס לגחמותיה(מזונות עד הגט וכתובה)

    • אל תעזוב את הבית
      מוליט | 17/03/2010 10:08

      אם אתה עוזב את הבית יש סיכוי שאתה תחוב במזונות כאשר היא תפסיק לעבוד אם היא רוצה להתגרש - שהיא תעזוב את הבית אם היא רוצה להתגרש - שתמחול לך על הכתובה ואם לא אז שתישאר נשואה זו היא שרוצה להתגרש.. הסכם פשוט צריך לכלול גם את הכתובה, שהיא מוותרת עליה אל תעזוב את הבית לפני הסכם

      • המצב שלך פשוט יחסית
        אור | 18/03/2010 14:25

        זה פשוט:אישתך היא שלוחץ לה להתגרש(לפי דעתי עומד משהו או מחשהו מאחורי הסיבה שלה כביכול לגירושין)..בשביל לתגרש ממך אישתך צריכה להוכיח כמה דברים ואחד מהם הוא שאתה לא ממלא אחר חובתיך כבעל..אם באמת זו העילה שלה לגירושין אז תהליך הגירושין עצמו יהיה מאוד מאוד קשה ומסורבל מבחינתה..במקביל תבדוק אם באמת לחוצה לגט ולגירושין אזי תערוך הסכם שבו היא מוותרת על הכתובה..כמו כן תוסיף אתה את כל הדרישות שלך וקח בחשבון שאתם במו"מ שבו רק לאשתך יש מה להפסיד כי זו שלחוצה להתגרש..בכל מקרה אל תבצע שום פעולה שמקורה בגחמה של הרגע..תתיעץ עם עו"ד..בכל מקרה אין לכם ילדים או משכנתא ככה שמבחינתה הדבר היחיד שיש לה זו הכתובה ומזונות זמניים שאני בספק שהיא תקבל לאור העובדה שהיא זו שרוצה להתגרש ולאור הזמן הקצר שבו אתם נישואין..

        • תודה  לת
          מתגרש | 18/03/2010 17:15

    • תשלום בגירושין
      עו"ד יהודית | 19/03/2010 13:13

      השאלה היא האם אתה רוצה להתגרש? האם יש סיכוי לשלום בית -שאמא שלך לא תתערב. אם אשתך רוצה להתגרש עד הגט מגיע לה מזונות אשה כולל שכ"ד (מדור), בתנאי שאינה עובדת. אם היא עובדת תקבל רק השלמה. בקשר לכתובה - השאלה אם יש לה עילה טובה לגירושין. לפי מה שסיפרת לי התערבות החותנת לא עילה לגירושין. השאלה אם יש עוד עילות. כדי לחסוך דיונים בבית הדין וטענות רבות שלעיתים שקריות אני מציעה לך לערוך הסכם גירושין שבו היא מוותרת על כתובתה כי היא זאת שמעוניינת להתגרש. בכל אופן לא לעזוב אותה או את הדירה ולהקליט אותה אם היא צועקת או מצהירה שהיא רוצה גט. גם אם תלך על משפט וגם אם הדברים יסתיימו בהסכם ידידותי, מתוך זהירות עם הניסוח- קח לך עו"ד מומחה בדיני משפחה. בהצלחה עו"ד יהודית