גירושין בהסכמה - דיני משפחה

  • עומדים בפני החלטה - גירושין או פסק זמן - אבל
    עטיה | 15/03/2010 08:25

    לנו אין חשבונות משותפים. לבעלי 2 בוגרים מפרק א. לנו ילד משותף בן 18.הדירה רשומה על שמי, הוא עזר במשכנתא, כי נקנתה מחסכונות עבר שלי, ומכספי אבי.גרנו קודם בדירה של אבי ולא שילמנו שכר דירה. לפני כן, הוא לא עבד במשך שנתיים אני פרנסתי.הוא רוצה לצאת מהבית. אני חושבת שזה לא "בריא" לי. יש לו עסק, הוא שותף, אבל במעמד של שכיר.הוא אומר שבמקרה של פרידה, הוא חייב לשלם רק עבור הילד, 1000 שקלים ולי לא מגיע לי כלום.איני רוצה מכספי הפנסיה שלו (כי לא הצליח לארגן לעצמו במשך שנים משהו משמעותי, לא רוצה לנטול ממנו) ולי יש כספי פנסיה שאני עדיין משמלמת מתקופת שהות ארוכה בחו"ל, ומשלמת אותה לא מכספי העבודה בארץ. אני עובדת 70%. איני רוצה מלחמות. איני רוצה לרושש מישהו. רוצה לדעת מה זכויותי בהקשר לרווחיו בעסק שלו. אודה על המענה.עטיה מתכוננים ללכת במשותף לעו"ד משותף.

    • גירושין בהסכמה - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 15/03/2010 08:43

      עטיה שלום, שאלתך מורכבת מכדי שניתן יהיה להשיב עליה במסגרת זו. בעיקרון, בין אם מדובר ב"פרק א" ובין אם מדובר ב"פרק ב", כל הזכויות והרכוש ו/או החובות, שצברתם בתקופת החיים המשותפים, אמור להתחלק ביניכם. אם ברצונכם לערוך הסכם משותף, מומלץ כי תפנו למגשר/ת. אם את חוששת שלא תקבלי את המגיע לך, פני קודם ו/או במקביל לייעוץ פרטני אצל עו"ד המתמחה בתחום, אשר יבהיר לך מהן זכויותיך. בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת מנהלת פורום דיני משפחה