מימון רכישת דירה בנישואים - דיני משפחה

  • שאלה לגבי הסכם ממון
    כנרת | 14/03/2010 09:30

    אני ובן זוגי מתכננים לקנות דירה כאשר אני מביאה את סכום הכסף העיקרי לדירה, כאשר בקשתי לערוך הסכם ממון לגבי הדירה הוא ביקש להגן על עצמו באמצעות הפרדת החשבונות כך שיוכל לחסוך כסף ולא להשאר במקרה ואנו נפרדים רק עם רבע דירה. ושאלתי: האם זה הגיוני?

    • מימון רכישת דירה בנישואים - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 15/03/2010 07:48

      כנרת שלום, לא ! אלא אם כן במקביל לחסכון שלו, תעשי גם את חיסכון, על סכומים זהים. בעלך למעשה מבקש ממך לקחת כספים משותפים (הנצברים בתקופת הנישואין), ולעשות לעצמו חסכון (שמחציתו כספים שלך), בגלל כספים שאת צברת לפני הנישואים. מומלץ כי תפנו יחד ליעוץ אצל עו"ד המתמחה בתחום, כדי שיסביר לשניכם את זכויותיכם ויעלה בפניכם פתרונות אפשריים לסוגיה. בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת מנהלת פורום דיני משפחה