תשובה לשאלה בדבר "האתיקה המקצועית של עו"ד"

  • האם יכול עו"ד לייצג צד אחד לאחר שנכשל תהליך להסכם
    מיכל | 13/03/2010 18:47

    האם על פי כללי האתיקה מותר לעו"ד ליצג את אחד מבני הזוג בתביעה למזונות לאחר שנסיון להגיע להסכם גירושין כשל , יודגש כי התהליך בוצע ע"י אותו עו"ד.

    • תשובה לשאלה בדבר "האתיקה המקצועית של עו"ד"
      רועי חלפון, עו"ד | 14/03/2010 12:40

      שלום רב! צריך לבחון האם תהליך הגישור (אשר הוזכר על ידך) נעשה על ידי העו"ד "בכובע" של מגשר; היינו - האם הוא מלכתחילה ייצג את שני הצדדים בניסיון להגיע להסכם או שהוא למעשה ייצג את אחד מהצדדים, כשהוא דואג להבהיר ולהסביר זאת לצדדים, שהרי במצב שכזה, ומשכשל התהליך, הוא רשאי לפנות בתביעה בשם הלקוח/ה שלו. מקווה שעזרתי. רועי חלפון, עו"ד

    • מגשר או מייצג - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 15/03/2010 07:37

      מיכל שלום, מגשר אינו יכול לייצג אף אחד מהצדדים. ולכן אם המו"מ נעשה במסגרת גישור, תוך הבהרה מפורשת ע"י עוה"ד שבכך מדובר והתנהלות אובייקטיבית בהליך עצמו - הוא מנוע מלייצג. אם לא נאמר כך ומנגד לא הוסבר לצד השני שעוה"ד מייצג רק את הראשון, מדובר ב"שטח אפור" ויש לשקול כיצד והאם נכון לפעול. בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת מנהלת פורום דיני משפחה

      • תודה, הארת את עיני, חג שמח.  לת
        מיכל | 16/03/2010 13:03