סליחה שאני לא עונה לך.אך ברשותך אנו במצב הפוך

  • הוצאות רבות על מינוי מנה עזבון
    הלנה | 28/02/2010 15:12

    במהשך לשאלתי בעבר: אנחנו יורשים עפ"י צוואה. הצוואה כוללת הורשה של כ- 15,000 ש"ח לארגון שכבר לא קיים היום+ בית ספר לחרשים שכן קיים. ב"כ היועץ המשפטי מתנה את מתן צו קיום צוואה, במינוי מנהל עזבון. האם זה נכון שמנהל עזבון אינו יכול להיות אחראי על ביצוע חלק מהוראות הצוואה בלבד, אלא צריך לפעול לביצוע ולחלוקת כל העזבו שעל פי הצוואהן. ובנוסף, מבדיקה שעשינו, יש הרבה מאוד הוצאות בכל הקשור למינוי מנהל עזבון, ולאופן חלוקת כספי הארגון שלא קיים ובית הספר לחרשים, באופן שכלל לא משתלם להשקיע על שכ"ט עו"ד שינהל את העזבון (היועצמ"ש מתעקש שזה יהיה עו"ד) ועל האגרות לרשם ולביהמ"ש, באופן שהופך את כל העסק ללא משתלם. מה לעשות. האם ניתן להפקיד את הכסף הזה באיזשהו מקום, באופן שיאפשר קיומן של שאר ההוראות שבצוואה. מדוע אנחנו כיורשים אשמים שהמנוחה הורישה לארגון שלא קיים. זה מעכב מאוד את קבלת הכספים שירשנו עפ"י הצוואה, ויוצר מחלוקות מיותרות וחוסר אמון בין היורשים. זקוקה באופן דחוף לעזרתכם.

    • סליחה שאני לא עונה לך.אך ברשותך אנו במצב הפוך
      ירוחמי | 28/02/2010 15:45

      אנו זקוקים למנהל עזבון,שיעשה סדר בעזבון. לכן ברשותך איזה הוצאות כרוכות בכך ומה השכר טרחה של מנהל העזבון?והאם אתם מינתם מנהל או בית המשפט?תודה יהודה

      • מינוי מנהל עיזבון - דיני משפחה
        עו"ד מיקי חשמונאי | 01/03/2010 09:50

        יהודה שלום, שאלתך זו נשאלה כבר מספר פעמים - וכפי שעניתי לשואלת לעיל, שכ"ט מנהל העיזבון נקבע בהתאם להוראות הדין (חוק ותקנות הירושה) ועפ"י החלטת ביהמ"ש (במסגרת תקנות אלה). מנהל עיזבון, שמוסכם על כל היורשים, ממונה ע"י רשם הירושה, וכשאין הסכמה ע"י כולם - ע"י ביהמ"ש לענייני משפחה. בהצלחה ובברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת מנהלת פורום דיני משפחה

    • ניהול עיזבון - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 01/03/2010 09:36

      הלנה שלום, שכ"ט מנהל העיזבון נגזר מסכום העיזבון, בהתאם להוראות החוק והחלטת ביהמ"ש. במקרה שלכם תוכלו לפנות לרשם הירושה / לביהמ"ש ולבקש למנות מנהל עיזבון רק לעניין התרומה, בטענה שביחס לשאר הדברים אין כל צורך במינוי כזה, ויש סיכוי סביר שביהמ"ש ייענה לבקשה. בהצלחה ובברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת מנהלת פורום דיני משפחה