אי קיום הסדרי ראיה

  • פתיחת תיק גירושין
    שני | 28/02/2010 14:59

    שלום רב וחג מקסים. אני אם לילד מקסים וגרושה מאביו של בני 5 שנים. החל מחודש נובמבר האב הפסיק לקחת את הבן באמצע שבוע ומגיע לקחת אותו כל סופ"ש שני מבית הספר ומחזיר אותו בשעה 19:30 יום שבת. ההסכם היה שהוא לוקח אותו גם פעמיים בשבוע מהמסגרת החינוכית אך הוא מסרב . הוא טוען שהוא לא יכול לאסוף את הילד מבית הספר ומסרב לדאוג לו לסידור עד שיסיים עבודה ולכן הפסיק לקחת אותו. שאלתי היא - האם אני יכולה לפנות לבית משפט לענייני משפחה ולבקש להגדיל מזונות עקב כך? אני נאלצת לשלם את הצהרון בימים שלו עד שאני חוזרת מהעבודה וכמו כן אני לומדת בימי רביעי אחה"צ מאחר וידעתי שהוא אצל אבא שלו ועכשיו יש לי עלויות גבוהות של בייביסיטר עד השעה 20:00 (הילד היה אמור להיות עם האב ולכן נרשמתי ללימודים). האם עדיף לתבוע אותו בתביעות קטנות על ההוצאות מחודש נובמבר וכל תקופה להגיש תביעות קטנות. הוא אמור גם לקחת אותו חצי חופש בפסח אבל כששלחתי לו הודעה לשאול האם הוא יעמוד בהסכם לעניין פסח הוא בכלל לא מגיב ולכן נראה לי שגם עלויות פסח במועדים שלו יחולו עלי. העלות המצטברת שלי כדי לכסות על חוסר תפקוד האב נושקת באלפי שקלים. לציין שמזונות האב משלם כנדרש.אשמח לתשובה. תודה רבה.

    • אי קיום הסדרי ראיה
      עו"ד מ. חשמונאי | 01/03/2010 09:23

      שני שלום, הנסיבות המתוארות על ידיך מצדיקות פניה לביהמ"ש לענייני משפחה, בבקשה להגדלת המזונות ו/או חיובו בהוצאות מיוחדות נוספות. אין סמכות לביהמ"ש לתביעות קטנות בעניינים אלה, ולכן - אינך יכולה לתבוע אותו בבימ"ש זה. בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת מנהלת פורום דיני משפחה