שינוי שם משפחה - דיני משפחה

  • שינוי שם משפחה
    שלי | 24/02/2010 11:20

    לאחר הולדת 2 בנותיי, רשמתי אותן על שם משפחתו של אביהן במרשם אוכלוסין למרות שלא היינו נשואים. האם יש לי זכות לשנות את שם משפחתן של הילדות לשם משפחתי? בעקבות בעיות התנהגות מצד האב, אני מגדלת אותן לבד בשנתיים וחצי האחרונות.

    • שינוי שם משפחה - דיני משפחה
      עו"ד מיק חשמונאי | 25/02/2010 10:15

      שלי שלום, אי אפשר לשנות שם משפחה לקטין, ללא החלטה של ביהמ"ש המתירה זאת. מכל מקום, אם יש בעיות עם האב, אולי הדרך הנכונה היא לפנות לביהמ"ש בעניינים אלה ולא בעניין שמן. בכל מקרה הוא יישאר אביהן, וחשוב לעשות הכל כדי שיהיה לו תפקיד בחייהן (תפקיד חיובי כמובן ...) בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת מנהלת פורום דיני משפחה

      • תודה על תגובתך.
        שלי | 25/02/2010 11:45

        האינטרס שלי הוא לאפשר לבנותיי חיים נורמטיביים ככל הניתן ומעודדת את מעורבותו וכמובן נוכחותו הפיזית של האב. אין כאן עניין של נקמנות ע"ח איכות חייהן של בנותיי, אך מעוניינת לתת להן את שם משפחתי. האם אין באפשרותי אפילו להוסיף את השם כשם משפחה ראשון ושלו בנוסף? הבנות קטינות ויודעות שהן חלק משתי המשפחות השונות וגדלות עם אמא ששם המשפחה שלה שונה משלהן. (השינוי לא יהיה דרמטי או פתאומי עבורן). האם אפשרי הדבר ברמה העקרונית?