אישור הסכם

  • הכם גירושין
    אורטל | 14/02/2010 19:12

    בעלי רוצה לעשות את ההסכם ברבנות שזה עניין הרכוש והדירה כלומר נגיע להסכם מוכן ברבנות. חוץ מנושא הילד שזה מזמנות הילד והסדריי ראייה הוא רוצה לזה יפסק בבית המשפט לעיניני משפחה מה ההשלכות של זה מה אני יכולה להפסיד במצב שכזה?

    • אישור הסכם
      טו"ר אביעד אושרי | 14/02/2010 22:01

      אם ההסכם הוגן וראוי, היינו שהוא שומר על האנטרסים שלך ושלו, עקרונית זה ממש לא משנה היכן נחתם ואשר ההסכם. כל השוני הוא בעניין הסמכות הנמשכת בכל העניינים הכרוכים בגירושין (חוץ ממזונות ילדים), דהיינו הסכם שאושר בביה"ד ולאחר מכן נתגלעו וויכוחים בעניין ביצוע ההסכם אזי ההתדיינות תהיה בביה"ד וכן הסכם שאושר בביהמ"ש ההתדיינות תהיה בביהמ"ש. אני אישית לא רואה בכך כל בעיה כי לגבי חלוקת הרכוש והדירה אין כל הבדל בין ביה"ד לביהמ"ש, אולם אם את דווקא מעוניינת שהסמכות הנמשכת תהיה בביהמ"ש אזי ניתן להוסיף סעי' בהסכם באשר לסמכות הנמשכת

    • הסכם גירושין - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 15/02/2010 13:57

      אורטל שלום, אם הבנתי נכון, בעלך רוצה בעצם לעשות הסכם חלקי, בבית הדין הרבני, ביחס לרכוש, ולהשאיר פתוח את עניין הילדים. יתכן שהדבר עלול לפגוע בך, שכן אין מדובר בהסכם כולל, אלא כנראה רק במה שנוח לבעלך .... לכן מומלץ מאוד לא להסכים לכך בטרם תיוועצי בעו"ד המתמחה בתחום. בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת מנהלת פורום דיני משפחה