הפחתת מזונות

  • הגשת בקשה להפחתת מזונות
    מיקי | 14/02/2010 15:57

    שלום רב!היני גרוש קרוב לשנתיים ומשלם מזונות באופן סדיר ובנוסף לכך כל ההוצאות הנוספות שנפסקו ע"י בית המשפט כמו הוצאות גני ילדים, צהרונים, צרכים רפואיים וכו'. בנוסף לכך, נקבע שדמי המזונות צמודים למדד וכפי שידוע המדד רק עולה וכיוצא מכך גם דמי המזונות.לא חלו שינויים דרסטיים בחיי מבחינת מקום העבודה אבל עקב המשבר הכלכלי בשנה האחרונה, משכורתי ירדה בכמה מאות שקלים בחודש וגם דמי המזונות עלו בכמה מאות שקלים מאז שהתחלתי לשלם. עד לפני ההורדה בשכר, יכולתי להחזיק את עצמי באיזון מבחינת הכנסות-הוצאות, אך לאחר ההורדה בשכר נקלעתי למצב של חריגה של כמה מאות שקלים בחודש וכתוצאה מכך, אני מוצא את עצמי בגבול העליון של החריגה בבנק וכ"ד.אני חיי בצורה מאוד צנועה ולא מבזבז מעבר לצרכי הבסיסיים, אבל עדיין אני מוצא את עצמי במצב כלכלי גרוע.השאלה שלי, אם קיים במקרה שלי, סיכוי לתביעה להפחתת מזונות? האם המצב שאני נמצא בו נחשב לסיבה מהותית מספיק כדי להגיש בקשה להפחתת מזונות או לפחות, למשל, ביטול ההצמדה של המזונות למדד?תודה מראש

    • הפחתת מזונות
      טו"ר אביעד אושרי | 14/02/2010 21:56

      הפחתה משמעותית בהכנסה, זו בהחלט עילה ראויה לתביעה להפחתת מזונות. ביטול הצמדת המזונות למדד לעולם לא יינתן לך, אבל בהחלט הינך יכול לתבוע הפחתת מזונות בעקבות שינוי נסיבות.

    • שינוי נסיבות כעילה להפחתת מזונות - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 15/02/2010 13:26

      מיקי שלום, בנסיבות כאלה, ביהמ"ש ישקול האם השינוי בהכנסתך הוא מהותי דיו ומנגד האם המזונות שנקבעו אינם בסכום מינימלי, אשר הפחתתו תפגע בילדים, ובמקרה כזה יתכן שיוחלט על הפחתת המזונות, או צמצום ההוצאות המיוחדות וכד'. הסיכוי שתבוטל ההצמדה שואף לאפס. בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת מנהלת פורום דיני משפחה

      • הפחתת מזונות
        מיקי | 15/02/2010 16:13

        קודם כל תודה רבה על התשובה.רק כדי קצת להמחיש את התמונה.. שכרי פחת בשנה האחרונה בכ-800-1000 ש"ח בחודש באופן קבוע, סכום המזונות שנקבע בפסק הדין הוא 3650 ש"ח שנכון להיום זה גדל ל-3900 עבור שני קטינים בני 7 ו-4. יחד עם הוצאות גנים וצהרונים סה"כ הסכום הוא כ-5000 ש"ח.כאת רואה את המספרים בפועל, עדיין נראה לך שיש עילה לבקשה?תודה רבה!

        • שינוי נסיבות - דיני משפחה
          עו"ד מיקי חשמונאי | 15/02/2010 17:18

          מיקי שוב שלום, הנתונים נראים מצדיקים תביעה כזו, אולם מאוד מומלץ שתפנה לעו"ד המתמחה בתחום, כדי להציג בפניו את כל התמונה, ולשקול על סמך כל המידע - האם יש מקום להגשת התביעה. בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת מנהלת פורום דיני משפחה