חיוב בגט

  • תביעה לגט שהבעל לא יכול/לא רוצה לתת
    תום | 14/02/2010 14:00

    האישה עזבה את הבית אחרי עשרות שנות-נישואין וילדים משותפים רבים, (כיום כולם בגירים), והודיעה שרוצה להפרד; לא להתגרש ! אחרי כמה חודשי-פרידה ונסיונות-שווא של הבעל להדבר ישירות, הוא הגיש, ללא עורך-דין, בקשה לשלום-בית לבית-דין רבני. בתגובה הגישה האישה באמצעות עורך-דין תביעה לגירושין, בלווית 'גליון-האשמות' ארוך, לדברי-הבעל מופרכות או מוגזמות בלי פרופורציה, שכותרתו 'מאיס עלי'. בבית-הדין נאמר בפירוש ע"י האישה ובא-כוחה (רשום בפרוטוקול-הדיון) שאלמלא הוגשה בקשה לשלום-בית, לא היתה מוגשת תביעה לגירושין. הבעל טוען שאינו מסוגל נפשית להתגרש, כי הוא אוהב את אשתו, למרות התנהגותה,והוא חרד לגורל משפחתו כולה, ולכן הוא רוצה להדבר איתה על 'בניה מחדש' של יחסיהם וקשרי-המשפחה. האישה מסרבת להדבר. כך גם עורך-הדין שלה, שאומר: "הכל יגמר בבית-הדין !" כל נסיונות הבעל ליצור קשר עם אשתו, כולל משלוח-פרחים ליום-הנישואין, ומתנה לחג, גרמו לה להגיש נגדו תלונות על 'הטרדה מאיימת', שהביאו למעצרו ! אין תביעות רכושיות בין השנים, וכאמור - כל ילדיהם בגירים. היו נסיונות של האישה למנוע ביקור של בעלה אצל נכדיהם המשותפים. 1. איך יכול הבעל למנוע את בית-הדין לחייב (!) אותו לתת גט מייד, ולאפשר השארת-ה'תיק' פתוח לנסיונות נוספים של הדברות ? 2. איך מונעים מהאישה להגיש תלונות למשטרה נגד הבעל שכל מה שהוא מנסה לעשות, זה להדבר כדי להגיע להבנות ולהסכם לגבי העתיד ? תום.

    • חיוב בגט
      טו"ר אביעד אושרי | 14/02/2010 21:53

      אם אכן ביה"ד יתרשם כי הבעל חפץ באמת ובתמים בשלו"ב, ומאידך לאשה אין כל עילה הלכתית אמיתית לגירושין אזי ביה"ד לעולם לא יחייב כזה בעל לתת גט. באשר לתלונות במשטרה, כאשר זוהי התנהלותה של האשה רצוי מאוד שהבעל ישמור מרחק וינתק כל קשר עם האשה לחלוטין.

      • מי צריך להוכיח ה'אמתלאות מבוררות' ל'מאיס עלי'?
        תום | 15/02/2010 01:17

        תודה רבה על התשובה המהירה ! כותב הטוען הרבני אביעד אושרי בתשובה על אחת השאלות: "אם אכן ביה"ד יתרשם כי הבעל חפץ באמת ובתמים בשלו"ב, ומאידך לאשה אין כל עילה הלכתית אמיתית לגירושין אזי ביה"ד לעולם לא יחייב כזה בעל לתת גט". אלא שנשאלת השאלה על מי מוטל הנטל להוכיח או להפריך את הסיבות (אמתלאות מבוררות) שהן לפי האישה מה שהביא אותה לתבוע גירושין, ושמטרת הצגתן לביה"ד היא אכן הטענה שיש עילות הלכתיות לחיוב הבעל במתן גט; האם על האישה המבקשת גט להוכיחן, או על הבעל המבקש שלום-בית להפריכן ? הבעל, מרצונו שלא להקצין את המחלוקת עם אשתו, מעדיף שלא להכנס לדיון בכל אחת מה"האשמות" שהעלה עורך-הדין של האישה. אבל יתכן שאם לא יגיב עליהן, תתקבל שתיקתו כהודאה. אז מה עליו לעשות - לא להתייחס לאמתלאות המבוררות המפורטות בתביעה לגירושין, או להציע את גרסתו לגבי כל אחת מהן, מה שעלול ליצור מצב של האשמות והאשמות-נגד, ועימות שאיננו רצוי לבעל ? תום.

        • נטל ההוכחה - דיני משפחה
          עו"ד מיקי חשמונאי | 15/02/2010 13:17

          תום שלום, בעקרון נטל ההוכחה הוא תמיד על מעלה הטענה, כך שעל האשה להוכיח שיש הצדקה לחייבו לתת לה גט, והדבר אינו כה פשוט. עם זאת, יתכן שיש מקום להשיב לחלק מטענותיה, בכתב התביעה. הדבר מאוד תלוי במכלול הנסיבות ובאיסטרטגיה שמבקשים לנקוט. בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת מנהלת פורום דיני משפחה