בדיקה פסיכיאטרית - דיני משפחה

  • לעו"ד יהודית
    אסתר | 13/02/2010 19:10

    שלום, בהקשר לשאלה קודמת שלי בנושא בדיקה פסיכיאטרית, ההוכחה היחידה שיש לבעלי זה העובדה כי בחקירתו במשטרה הוא אמר ש"ניסיתי לפגוע בעצמי" גם אני בטמטום רב אישרתי זאת,על אף שאין לי שום אזכור לבעיות נפשיות בכל שנות חיי,כלומר התיק הרפואי שלי נקי מבדיקות ובעיות נפשיות שכאלה! לעומת זאת לו יש עבר רפואי בעייתי,הוא הופנה בילדותו לפסיכיאטר בגלל בעייה שהחלה מבעייה של קשב וריכוז והמשיכה בנערותו לבעיית דיכאון,לכן נוטל מאז ועד היום תרופות אנטי דכאוניות (דבר שידעתי במקרה רק לאחר נישואינו),האם אני יכולה וצריכה לבקש מבית הדין הרבני שיעיינו בתיקו הרפואי כשבמקביל יעיינו גם בשלי (אני מאוד רוצה שיעשו זאת!)? האם המסמך המשטרתי מספיק בכדי לבקש ממני לעבור בדיקה פסיכ'?ואם אני מתנגדת,מה ההשלכות לכך? תודה.

    • בדיקה פסיכיאטרית - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 13/02/2010 21:44

      אסתר שלום, העובדה שאדם מנסה "לפגוע בעצמו" במהלך ניהול תיק גירושין ו/או בגלל קשיים משפחתיים קשים, אינה הופכת אותו ל"מקרה פסיכיאטרי", המחייב/ מצדיק הפניה לבדיקה. עם זאת - היה ובקשתו של בעלך תיענה ע"י ביה"ד, בקשי להורות כי גם התיק הרפואי/נפשי שלו יוצג בבית הדין הרבני. בכל מקרה - השאלה העיקרית היא האם את מעוניינת בגירושין או לא - ולפי התשובה לכך, ניתן לשקול מהי הדרך הנכונה להתמודד עם טענותיו של בעלך. לכן - אם אינך מיוצגת - פני לייעוץ אצל עו"ד המתמחה בתחום דיני משפחה. בברכת שבוע טוב, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת מנהלת פורום דיני משפחה