כשאין צוואה ..יש חוק ירושה

  • בן זוג שנפטר קודם המוריש האם הוא יורש
    שלום | 07/02/2010 17:32

    אני צריך להגיש בקשה לצו ירושה של אישה שנפטרה לפני בעלה וכיום גם בעלה נפטר האם כשאני רושם את היורשים אני צריך להוסיף את הבעל כיורש עם הילדים ואח"כ הבעל יוריש את חלקו לילדיו או כיון שכבר נפטר אין הוא נחשב עם היורשים וצריך לחלק רק בין הילדים

    • כשאין צוואה ..יש חוק ירושה
      ירוחמי | 07/02/2010 19:39

      ועל פי חוק הירושה כמובן שבן הזוג יורש את בת הזוג.אנחנו בדיוק מתעסקים במקרה דומה. לידיעתך קודם צריך לעשות לבן הזוג זה שניפטר אחרי המוריש,ורק אחר כך לעשות צו ירושה לבת הזוג שניפטרה לפני. יהודה

    • צווי ירושה לבנ"ז שנפטרו - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 07/02/2010 21:57

      שלום רב, יש לציין בבקשה של הנפטר הראשון - האשה במקרה זה, כי בעלה נפטר אחריה, ומיהם יורשיו של הבעל. בבקשה של הבעל, מציינים רק את יורשיו - הילדים, ומסמנים במצב המשפחתי כי כשנפטר היה "אלמן". ניתן להגיש את שתי הבקשות בו זמנית, וסביר כי תקבלו את הצווים גם כן באותו זמן, בכל מקרה - יש להגיש את הקשה לגבי האשה, ראשונה, אם מחליטים להגיש כל בקשה בנפרד. בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת מנהלת פורום דיני משפחה

      • תודה אבל לא הבנתי
        שלום | 07/02/2010 22:44

        תודה על התשובה אבל מדברייך לא ניתן להבין האם בסוף הבקשה של האישה כשמציינים את היורשים וחלקיהם האם מציינים את הבעל כיורש עם הילדים שנפטר לאחר האישה