התייחסות

  • האם אפשר לחייב שופט ?
    שמיל | 04/02/2010 19:16

    תבעתי כמה מדודיי( אחיי אימי , )בתביעות קטנות , על חלקי בדירה שכורה שקיבלנו מסבי (אביהם) לא בצו ירושה אלא נרשמנו במקומו כבעלים כשנקנתה הדירה עוד בחייו . במשך למעלה מעשור לא קיבלתי ולא שאלתי מה עם חלקי בדירה והשכירות . כשהתחלתי לשאול לפני כשנתיים קיבלתי תשובות מגומגמות מאימי ואף מילת תגובה מדודיי . מחוסר ידיעה החלטתי לתבוע ב"תביעות קטנות" שהתברר קטעות (בינתיים נפטרה אימי ) השופט בישיבה הראשונה תמה על הפניה ל"תביעות קטנות " והמליץ לעבור ל"בית הדין למשפחה" ובינתיים הציע "גישור " כשחזרנו מהגישור התברר שהתחלף שופט והשופט החדש לא רוצה לשמוע על "בית הדין למשפחה" מיעוץ שקיבלתי עלי לדרוש העברת המשפט לבה"ד למשפחה אלה שאני חושש להוצאות שיקצוב השופט בקטנות מה לעשות ?

    • התייחסות
      איציק {} | 05/02/2010 10:04

      שלום רב, הגשת בקשה להעברת הליך שיפוטי לערכאה מוסמכת אחרת, אין בה סיבה לחייב בהוצאות את התובע, שכן אין הוא מבטל את תביעתו. קיימת אפשרות, שבנסיבות העניין שבו אתה מצטער על עצם הגשת התביעה מלכתחילה, תפנה לבית המשפט ותבקש למחוק את תביעתך בתנאי שהנתבעים לא יבקשו הוצאות. אפשר לפרט את הנסיבות והרקע המשפחתי. אם החלטת להמשיך בתביעה, לדעתי אין טעם לרוץ עם זה לבית המשפט לענייני משפחה, אלא להמשיך בהליך עד למתן פס"ד. אם זאת וזאת, לדעתי נכון להתפשר ולו רק למען שלום בית והקשר המשפחתי.

    • העברת דיון לבימ"ש למשפחה
      עו"ד מ. שיפמן | 05/02/2010 13:22

      שלום רב אם הנושא עלה זה מופיע בודאי בפרוטוקול ואז אין קשר לכך שמדובר בשופט אחר. בכל מקרה על החלטות שיפוטיות תמיד ניתן לערער, אם נראה לך שיש טעות בהחלטה. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר