התייחסות

  • פרק ב
    ישראל | 04/02/2010 01:09

    אישה גרושה בת 42 פגשה גבר בן גילה. היא מרויחה יפה וגם בעלת רכוש מהבית. הוא במצב כלכלי לא טוב. היאה חוששת שאם הקשר יתפרק הוא יבוא בדירושת כספיות. אבל הוא לא רוצה לחתום על הסכם ממון. מה עושים כדי לעקוף הסירוב הזה ולא לפוצץ את היחסים?

    • התייחסות
      איציק {} | 05/02/2010 09:51

      שלום רב, ביעה מוכרת, כשמחד רוצים לשמר את הקשר החדש ומאידך חוששים מהבאות... בעקרון אין לידועים בציבור, חלק ברכוש המשותף, אלא ורק בחלק שנוסף לרכוש המשותף מיום הכניסה לחיי השותפות, כגון: שיפוץ הבית, קניית תכולה, רכב וכדומה. כמו כן חובות שנצברו מחיי השותפות. בכדי למנוע מצב שחלילה בעתיד יטען הצד האחר על רכוש משותף כאמור לעיל כשלא כן, אפשר לבצע רישום הנכסים ע"י עו"ד כראיה שאלה היו של הצד המארח ולא של האורח. בכל מקרה מצרף קישורים בנושא ומציע להמתין להתייחסות עוה"ד.

    • ידועים בציבור- רכוש
      עו"ד מיקי שיפמן | 05/02/2010 13:01

      שלום רב כמובן שהסכם היה פותר את הבעיה. בלית ברירה, האפשרות היא לנסות וליצור הפרדה ככל האפשר. חשבונות נפרדים, מגורים בדירה שכורה שאינה בבעלות האישה כדי שלא יהיה מקום לטעון שהדירה משותפת וכו'. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר