אי קיום הסדרי ראיה - דיני משפחה

  • אי קיום הסדרי ראיה
    דינה | 03/02/2010 16:07

    מה קרוה במקרה שהאב אינו מקיים כלל את הסדרי הראיה, עניין המשומרת נידון בבית הדין הרבני. בית המשפט לענייני משפחה נתן בהחלטות שונות התייחסות גם לנושא הסדרי הראיה היום בבואי לבקש הטלת קנסות ו/או הוצ' טיפול בית המשפט לענייני משפחה טוען שהסוגיה אמורה להתדיין בבית הדין הרבני. כמו כן שאלתי היא האם אב שאינו מקיים אתת הסדרי הראיה כפי שנקבעו על ידי פקידת הסעד וניתן תוקף של צו מאפשרת לי לא לתת לו את הילדים בימים אחרים כלומר הוא מתקשר אליהם בשבת ושואל אותם אם הם לא מתגעגעים ואז הוא רוצה לבוא לקחת אותם ל 3-4 שעות ואני לא מסכימה. האם במקרה כזה יכול האב לתבוע אותי על אי קיום הסדרי ראיה. שאלה נוספת במידה ואתבע את האב בבית הדין הרבני על אי קיום הסדרי הראיה מה סיכויי ההצלחה לקבל הוצ' טיפול או קנסות. כמו כן אם ניתן לפנות לבית המשפט לענייני משפחה בבקשה להגדלת המזונות מכיון שהאב אינו מקיים את הסדרי הראיה כלל והמזונות שנקבעו בטוח לקחו בחשבון שהאב יקיים את הסדרי הראיה. תודה

    • אי קיום הסדרי ראיה - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 03/02/2010 20:29

      דינה שלום, 1. עליך לקיים את הסדרי הראיה בהתאם להחלטת פקה"ס, גם אם הוא לא מקיים אותה כראוי. 2. סיכויי התביעה תלויים בערכאה הספציפית הדנה בסוגיה ובמכלול הנסיבות שיועלו בפניה. 3. ניתן לתבוע הגדלת מזונות בגין אי קיום הסדרי ראיה, אך שוב - הכל תלוי במכלול הנסיבות. בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת מנהלת פורום דיני משפחה

      • אי קיום הסדר ראיה - בקשה להבהרה
        דינה | 05/02/2010 09:47

        פקידת הסעד קבעה פעם בשבוע יום שילישי בשעות אחה"צ עד הערב ואחת לשבועיים סוף שבוע משישי עד ראשון. ההבהרה שאני מבקשת לקבל היא האם אני מחוייבת לתת לו את הילדים בימים שלא נקבעו בפסק הדין, האם זה שהוא מתקשר לילדים בשבת ורוצה לבוא לקחת אותם ל 3-4 שעות וזה לא מתאים לי מאפשר לי לא לתת לו את הילדים בטוענה שהוא אינו מקיים את הסדרי הראיה פוגע לי בשגרת החיים שאני מנסה לצור לילדים. אם במקרה כזה יכול לטעון האב שאני מפרה את הסדרי הראייה ומונעת ממנו להיות עם הילדים.

        • אי קיום הסדרי ראיה - דיני משפחה
          עו"ד מיקי חשמונאי | 05/02/2010 18:32

          דינה שוב שלום, את חייבת לאפשר לו לקחת את הילדים בשבוע ובימים שנקבעו להסדרי ראיה. בכל זמן אחר, אינך חייבת לאפשר זאת, אלא אם כן זה מתאים לך ולילדים. בברכת שבת שלום, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת מנהלת פורום דיני משפחה