גירושין - דיני משפחה

  • גירושים
    חן | 03/02/2010 13:51

    שלום רב ! אחותי נשואה חצי שנה רק על הנייר ז"א שכבר אחרי שבועים מהחתונה היא עזבה את הבית וחזרה להורים שלי . הסיפור שלהם נורא ארוך ומכוער בעיקר יש שם רמאות של כספים מצד בעלה הוא רוקן את החשבון מכל הכספים המשותפים, את כל המטלטלין הוא העלים, ביטל את חוזה הדירה, ולא מוכן לתת לה כלום וגם לא גט - במהלך החצי שנה הזו היא ניסתה לתת לו אנספור נסיונות שבכולם הוא התהפך ורצה שהכל ילך בדרכו. אחותי נחושה בדעתה ולא מוכנה לחזור איליו . הם היו בדיון בבית הדין הרבני חודשים וחצי אחרי החתונה והדיינים ראו שהוא משקר ולא אמין וגם כתבו את זה בסיכום של הדיון הבעייה שהם אמרו שאין החלטה והוציאו אותם מהחדר. רק לאחר שלושה חודשים וחצי שוב היה דיון -הדיינים מצד אחד צעקו עליו איך הוא לא החזיר את הכספים לחשבון ואיך הוא מבזה את בית הדין,אך מצד שני לא הזיזו מאומה . הוא רוצה שלום בית אחותי גירושין ושוב הדיון נגמר בלי החלטה. האם זה קביל שבית הדין ישחק עם בחורה צעירה ולא יפסוק לגירושין , למרות שהוא רואה בפרוש שהבעל לא בסדר?! האם יש דרך להעביר את התיק לבית משפט לעניני משפחה ? מה ניתן לעשות ? אחותי אישה צעירה ובטח הדיון הבא יהיה רק בעוד 3 חודשים כל ההליך הזה עוצר לה את החיים. תודה,

    • גירושין - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 03/02/2010 20:31

      חן שלום, הסמכות לדון בגירושין הינה של ביה"ד הרבני בלבד (לגבי יהודים). מומלץ מאוד להיוועץ בעו"ד כדי לנקוט נגד הבעל בכל הליך אפשרי, עפ"י הדין וההלכה, כדי לקדם את הגירושין (ויש כמה וכמה צעדים שניתן לנקוט). בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת מנהלת פורום דיני משפחה