לא יותר פשוט..לרשות את הדירה על

  • פחד מהשתלטות של אחי על בית אמי
    גי | 03/02/2010 12:45

    לפני קרוב לשש שנים אבי נפטר. לאחר מותו אחי ואשתו עברו להתגורר בבית אמי כשהם מבטיחים לה שזה יהיה פיתרון זמני. במהלך שש השנים האחרונות אחי ואשתו השתלטו על חיי אמי. לא מזמן אמי קיבלה מכתב מהקבלן של הבניין שבו היא ואבי קנו דירה לפני 10 שנים. במכתב נאמר שעליה לרשום את הדירה בטאבו. אך בגלל שאבא נפטר הוחלט שנרשום את כל הדירה על שמה. משמע הדבר שאני ואחי מוותרים על החלק שלנו של הדירה לטובת אמא. אולם, אנו מוסיפים הערת אזהרה בטאבו שאמי לא יכולה למכור את הדירה בלי אישור של אחי ובלי אישור שלי. עד כמה הערת האזהרה חזקה? אם אחי ואשתו ירצו בעתיד להשתלט סופית על הדירה, האם יוכלו לעשות זאת שיש הערת אזהרה בטאבו לטובתי ולטובתו? האם כשקיימת הערת אזהרהב כזו יש להם היכולת לשכנע את אימי בכוח להעביר את הדירה לבעלותם בעתיד?

    • לא יותר פשוט..לרשות את הדירה על
      ירוחמי | 03/02/2010 14:37

      שם האמא,על שמך ועל שם אחיך?כי ככה לא ניתן להשתלט.........

      • אמא עדיין מעוניינת שהבית יהיה על שמה
        גי | 03/02/2010 18:12

        האם עדיין אפשר למנוע השתלטות אם תהיה הערת אזהרה בטאבו לטובתי ולטובת אחי??

        • אם הבנתי אותך נכון..
          ירוחמי | 03/02/2010 18:27

          את רוצה שהדירה תהיה רשומה על שם האמא ותיהיה הערת אזהרה. אך אני טוען שהדירה תיהיה על שמך שם אחיך ואמא שלך.ואז לא צריך שום הערת אזהרה.

          • סליחה שאני מתערב
            איציק {} | 04/02/2010 10:41

            שלום רב, במקרה הנדון, הכי נכון זה לצרף לתמונה "צלע שלישית", כגון עו"ד או אדם שאמון על כולם בכדי שיעשה סדר, לעתיד מחד ובריצוי האם בהווה מאידך. לטעמי נכון שהדירה תעבור על שם אימך ובואתה נשימה תחתום על צוואה שלאחר מותה, ימכר הבית והכסף יחולק בין האחים, או לחילופין יגור האח המדובר בבית ושכר הדירה יחולק שווה בין האחים. חשוב מאד לעשות את הכל בדרכי נועם ולו רק בשל כבוד האם, שלא תחוש שכאילו עטים על רכושה בטרם עת.