מזונות ילדים - דיני משפחה

  • מזונות
    ירדן | 29/01/2010 16:43

    שלום רב לבן זוגי ולי עוד מעט היו ילדים ואנחנו רוצים לסכם את עניין המזונות ביניינו ללא מעורבות בית המשפט [ לא מעוניינים לגור ביחד] רציתי לדעת בבקשה 1 .מה סכום הבסיסי למזונות עבור שני ילדים ללא הצגת תלוש משכורת 2 .מה כולל מדור והאם זה נכנס לסכום הבסיסי 3. מה החלק היחסי/ אחוז בכול הוצאות מדור 4. עם כעת הסכמנו על סכום מסויים האם בעתיד זה ניתן לשינוי גם ללא הסכמה של אחד הצדדים 5. האם המזונות צריכים להיות צמודי מדד 6.על מ צריך לשים דגש בעת עריכת הסכם מזונות תודה מראש

    • מזונות ילדים - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 31/01/2010 22:32

      ירדן שלום, הסכום המינימלי עפ"י הפסיקה הוא 1,250 ש"ח לילד (אם כי הסכום אינו מוכפל עבור כל ילד נוסף, ככל שיש יותר ילדים) בתוספת הוצאות מדור (החלק היחסי משכ"ד / ארנונה / חשמל / מים / גז וכו', לפי מספר הילדים). סכום המזונות שמקבל את אישור ביהמ"ש לא ניתן לשינוי ללא הסכמת הצד השני או פס"ד של ביהמ"ש. מקובל שהמזונות צמודים למדד, אחת ל- 3 חודשים, ללא עדכון רטרואקטיבי. מומלץ מאוד להציג את ההסכם בפני עו"ד המתמחה בתחום דיני משפחה ולשמוע מה דעתו על הוראות ההסכם ודרך הניסוח. בברכת שבוע טוב, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת מנהלת פורום דיני משפחה