מזונות אישה

  • מזונות אישה לאחר גירושין
    יפית | 29/01/2010 09:03

    מזונות אישה מופסקים עם הגירושין אז מה עם המשפט שהבעל חייב לאישה רמת החיים שהורגלה בה, עד היום לא היה עו"ד שענה לי על כך יש סתירה בין הדברים

    • מזונות אישה
      שאול אמרני, עו"ד | 29/01/2010 11:35

      שלום; דומני שאתה מערב שני מושגים שאין בניהם קשר ישיר. מזונות אישה ניתנים לאישה נשואה, זולת במקרים מסוימים בהם היא אינה זכאית כגון אם משכורתה מספיקים לניהול חייה או כאשר היא בגדה בבעלה, או כאשר עזבה את הבית מיוזמתה. היא תהיה זכאית גם אם הבעל עזב את הבית. ובמילים אחרות - כל עוד האישה נשואה לבעלה גם אם הם אינם חיים תחת קורת גג אחת שלא באשמתה, היא זכאית למזונות, שכן על פי המשפט העברי הגבר חייב לזון את אשתו. המושג עולה עימו ואינה יורדת עימו אף הוא קשור לתקופה שבה הם נשואים וטרם התגרשו. מזונות אישה מופסקים לאחר ובעקבות גירושין או מתן צו לגירושין. ובמילים אחרות - כאשר התא המשפחתי אינו קיים עוד, אין הבעל חייב במזונות אישתו. לעיתים ובמקרים חריגים הבעל ממשיך לשלם מזונות לתקופה קצרה על מנת לאפשר לאישתו להסתגל לתקופת הגירושין. זה בעיקר כאשר האישה לא עבדה ולא התפרנסה ועם הגירושין יש חשש שהיא תאבד כל יכולת להשתכר. אך כאמור זה החריג ואף הוא לתקופה קצרה יחסית. מכל מקום באפשרותך להקיש "מזונות אישה" בגוגל ולקבל מידע רב מאוד.

    • מזונות אשה - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 31/01/2010 22:12

      יפית שלום, הבעל חייב לספק ל"אשתו" את רמת החיים לה הורגלה, כל עוד היא אשתו ולא חלו הנסיבות השוללות את זכותה לקבל ממנו מזונות. ברגע שהתגרשו, היא אינה "אשתו" יותר ולכן פוקעת חובתו. בברכת שבוע טוב, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת מנהלת פורום דיני משפחה