באין צוואה הולכים על ירושה

  • ירושה
    M1973 | 28/01/2010 18:17

    שלום רב, לבעלי ילדה בת 4 אשר נולדה לפני נישואינו (הוא ואמה לא היו נשואים מעולם ולא היו ידועים בציבור), לנו יש במשותף 2 ילדים. שאלתי היא, האם מבחינה חוקית כאשר נלך לעולמנו הילדה היא גם יורשת חוקית שלי? האם הרכוש המשותף שלי ושל בעלי מתחלק שווה בשווה בין כל הילדים או רק החלק שלו? האם כדאי לי להכין צוואה אשר מורה כי חלוקת הרכוש שלי היא אך ורק בין ילדיי החוקיים? אשמח לתשובתכם.

    • באין צוואה הולכים על ירושה
      ירוחמי | 28/01/2010 23:14

      עפי דין,וכמובן שבתו מיחסיו הקודמים היא מתחלקת בחלקו בעיזבון.בלי קשר מומלץ לעשות צוואה ושם תפרטי בדיוק למי את רוצה להוריש את עזבונך.אך אל תשכחי שאת לא יכולה לצוות מי ירש את עזבון בעלך.

    • ילדה של הבעל מאישה אחרת
      עו"ד מ. שיפמן | 28/01/2010 23:29

      שלום רב הבת שלו מהאישה האחרת אינה יורשת אותך, אלא אם כן תאמצי אותה כדין (תלוי אם יש לה אמא או לא). בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

    • השלמה והבהרה
      שיר ורד | 31/01/2010 11:07

      אם הבת הנ"ל הוכרה או תוכר בעתיד באופן רשמי כביתו של בעלך אזי בהעדר צואה היא יורשת אותו אך לא אותך.היא עשויה לרשת גם אותך באופן עקיף.אם בעלך יחיה אחרייך ואת לא תכתבי צוואה , בעלך יירש חצי מחלקך ברכוש המשותף. אם גם הוא לא יכתוב צוואה אזי ביתו תירש שליש מהירושה הכוללת גם את החצי שירש ממך. לכן, אם אתם מעונינים שהיא לא תקבל חלק בירושה עליכם לטפל בכך במסגרת צואות של בעלך ורצוי גם שלך.