תחולת חוק יחסי ממון - דיני משפחה

  • לעו"ד, שאלה חשובה.
    אסתר | 24/01/2010 15:18

    שלום, אני ובעלי עומדים בעוד כחודש לדיון ראשון בבית הדין הרבני בנושא גירושין,פתחנו תיק גירושין כ"א במועד אחר ואני זו שפתחה ראשונה תיק. אנו רוצים לערוך הסכם חלוקת רכוש ע"מ לסיים את הקשר מהר ככל האפשר,השאלה שלי היא: אם אין לנו הסכם ממון האם חל עלינו בכל זאת חוק יחסי ממון? מאז תביעת הגירושין ההדדית, בעלי לא חוזר לבית על אף שהצעתי לו מס' פעמים לחזור וגם לא מעוניין לשמור על קשר טלפוני, איך בית הדין הרבני רואה זאת? הסיבה לגירושין זה האלימות המילולית מצידו והגשתי תלונה במשטרה על כך. אנו נשואים כשלוש שנים ואין לנו ילדים ולא דירה משותפת עד כה אנו גרים בשכירות. הוא המפרנס היחיד מאחר ולמדתי לתואר בשנתיים הראשונות לנישואים. האם הגירושים יהיו מהירים במצב כזה? ינסו להציע לנו שלום בית למרות המצב? אודה על תשובה מהירה, תודה ויום טוב!

    • תחולת חוק יחסי ממון - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 24/01/2010 21:40

      אסתר שלם, אם תוכלי להוכיח כי עילת הגירושין היא התנהגותו הקשה של בעלך כלפייך, יש סיכוי שביה"ד יפסוק לטבתך גם כתובה ו/או פיצוי כלשהו, אולם הדבר תלוי בין השאר במה שכתבת בתביעת הגירושין. לגבי החוק - דווקא כשאין הוראות אחרות, במסגרת הסכם ממון, חלות הוראות חוק יחסי ממון. מאוד מומלץ כי תיוועצי בעו"ד לגבי המשך הדרך, באופן שבו תקבלי את מירב הדברים המגיעים לך. בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת מנהלת פורום דיני משפחה

      • לעו"ד מיקי חשמונאי
        אסתר | 25/01/2010 09:47

        תודה על תגובתך המהירה, שאלתי היא איך בית הדין הרבני רואה את העובדה כי בעלי מסרב לחזור לבית? האם זה מוצדק מצידו? מה הכוונה אין הוראות אחרות במסגרת הסכם ממון? על אילו הוראות מדובר? האם יכולים להציע לנו שלום בית למרות המצב? מצד אחד אני חוששת מזה שיחזור לבית שנריב שוב ושיתפרץ עליי ומצד שני אני חשה חוסר הגינות עם זה שאינו מגלה עניין בשלומי ומשאיר אותי לבדי בבית ואיני יודעת מה נכון יותר לעשות?! האם חלה עלינו חובה לשמור על קשר כנשואים עד לדיון הראשון או שאנו נחשבים פרודים לכל דבר ועניין? תודה וכל טוב.

        • לעו"ד מיקי חשמונאי
          אסתר | 29/01/2010 12:47

          שלום שוב, ברצוני לדעת אם למרות שהגשתי תלונה במשטרה נגד בעלי על אלימות מילולית, בבית הדין הרבני יציעו לנו לעשות שלום בית לפני הפרידה הסופית? איני מתחרטת בכלל על זה שהגשתי נגדו תלונה אך עדיין בתוך ליבי אני מקווה שנגיע לשלום בית ולאושר המיוחל (כמובן עם תנאי שנלך לטיפול זוגי מעמיק באם יסכים), איני רוצה לעלות הצעה לשלום בית במהלך הדיונים, אך מקווה שכן יציעו זאת מיוזמתם ושבעלי יסכים..., לפי מה שאני יודעת בית הדין הרבני לרוב מציע שלום בית ולחילופין הסכם גירושין לפני הפרידה הסופית, השאלה אם זה מוצע גם במקרה שלנו? תודה, שבת שלום ומבורך! : )