אתם לא יכולים לעשות דבר, היא אישתו ויש לה זכויות

  • זכויות ירושה בנשואים נוספים
    גלית | 22/01/2010 11:29

    שלום רב, אביו של בעלי התגרש מחמתי (אמא של בעלי) לפני כ5 שנים. זמן קצר לאחר מכן הוא התחתן עם אשה רוסיה ברוסיה,לא בארץ כדת וכדין. אנו מודאגים מאוד שכל שהיא חפצה הוא לקבל זכויות על רכושו- דהיינו הבית שאמנם נרכש בדמי מפתח ושייך לעמידר,ובכל זאת הוא בעל הזכויות על הבית והקרקע.האם עצם היותה זרה שעם הזמן קיבלה תעודת זהות ישראלית בגלל נישואיה עם חמי מקנה לה את כל זכויות הירושה שאחרי מותו של חמי? ישנם גם 4 ילדים מבוגרים,בעלי משפחה והפחד הוא שאחרי כל השנים האלה הם לא יקבלו כלום,אלא הזרה שנראה שזוהי כוונתה- לרשת אותו. מה צריך לעשות כדי שהיא לא תקבל כלום והרכוש יתחלק בין הילדים? הוא אמר לבעלי שהוא עשה איתה הסכם ממון לפני כמה שנים וההסכם אצל העו"ד . אף אחד מהילדים לא ראה את ההסכם .האם זה מספיק? דחוף.תודה.

    • אתם לא יכולים לעשות דבר, היא אישתו ויש לה זכויות
      רחל, עו"ד | 22/01/2010 17:17

      מלאות, הדבר היחיד שאתם יכולים לדאוג שיעשה צוואה אבל אסור לאף אחד מכם להיות צד לעריכת הצוואה. אבל אז ביהמ"ש לא יתעלם מזכויותיה. לא ברור, מה חשוב הסיבה, עצם זה שהם מנהלים בית משותף, חיי אישות, היא סועדת אותו בשעת מחלה ודואגת לצרכיו, ועל כן היא זכאית לזכויות.

    • זכויות בת זוג בעזבון בעלה - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 23/01/2010 19:08

      גלית שלום, שוב נשאלת השאלה מהן הוראות הסכם הממון שערך חמך עם אשתו החדשה. כל רכוש שנקבע בהסכם זה כי שייך גם לה, ממילא לא יהיה חלק מהעזבון, עם פטירתו. לגבי השאר - תלוי מה נכתב בצוואתו. בכל מקרה, אין לילדים כל זכות עפ"י דין להכתיב להוריהם כיצד לחלוק את רכושם עם בנ"ז חדשים ו/או מה לכתוב בצוואתם. בברכת שבוע טוב, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת מנהלת פורום דיני משפחה