צוואה והסכם ממון - דיני משפחה

  • ירושה
    R | 22/01/2010 11:27

    שלום, לאבא שלי יש חברה כבר מס' שנים (אמי נפטרה). הוא עשה צוואה + הסכם ממון (עם נוטריון). הדירה רשומה על שם אחותי. האם ההסכם ממון חסין מפני תביעות/ פרצות וכו'? האם אני ואחותי מכוסות מבחינה משפטית? תודה רבה

    • צוואה והסכם ממון - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 23/01/2010 18:56

      שלום רב, שאלתך מעוררת מספר שאלות : מה נכתב באותו הסכם ממון ? מה נכתב בצוואה ? "מכוסות משפטית", באילו עניינים ? בעיקרון, כל עוד לא נקבע אחרת בהסכם הממון ו/או בצוואה, כל זכות ורכוש שהיו לאביך לפני תחילת הקשר עם חברתו, אינו אמור להתחלק איתה, במקרה של פרידה ו/או מוות. לכן, רק תשובה על השאלות הנ"ל, תאפשר להשיב לך באופן ספציפי. בברכת שבוע טוב, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת מנהלת פורום דיני משפחה

      • אחדד את השאלה:
        R | 24/01/2010 11:53

        האם חתימה של נוטריון מספיקה או שצריך גם ללכת לבית דין לדיני משפחה? תודה

        • אישור הסכם ממון - דיני משפחה
          עו"ד מיקי חשמונאי | 24/01/2010 19:54

          שלום רב, סמכותו של נוטריון היא לאשר הסכמי ממון "טרום נישואין" ולכן מומלץ מאוד לאשר את ההסכם של אביך בביהמ"ש. בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת מנהלת פורום דיני משפחה

          • עוד הבהרה קטנה
            R | 25/01/2010 08:46

            למעשה הם לא מתכוונים להנשא. חברה של אבא שלי בטוחה שכבר עשינו ומיצינו הכל, לכן השאלתי: האם ניתן לאשר את ההסכם הממון (החתום ע"י נוטריון) בבית משפט, מבלי שהיא תדע או תהיה מעורבת? (אני פשוט לא סומכת עליה ואני לא רוצה שהיא שיש עוד משהו לא סגור).

            • היא חייבת להיות נוכחת בביהמ"ש / ביה"ד  לת
              עו"ד מ. חשמונאי | 25/01/2010 12:07

              • שאלה אחרונה
                R | 25/01/2010 14:38

                מה ההבדל בין חתימה של נוטריון לבין חתימה בבית משפט? האם יש יתרון לחתימה על הסכם ממון בבית משפט? (ואם כן, איך זה יתכן שהנוטריון של אבא שלי בכלל לא ציין את האופציה?). תודה רבה.