זכויות ידועה בציבור בעת פרידה - דיני משפחה

  • היפרדות בני זוג לא נשואים לאחר 14 שנה
    אורי | 22/01/2010 07:52

    מכובדיי, שלום רב. אדם בן 60 ומעלה, אשר היה חי עם בת זוג במשך 14 השנים האחרונות החליט להיפרד ממנה (כמובן, שהשניים החליטו להיפרד ולא צד אחד!). כעת, לאחר שסוכמו אי-אילו דברים, מתחילה אותה בת-זוג לשעבר להציב דרישות רבות (בעיקר כלכליות), שבעיקרן נגיעה בפנסיה החודשית של אותו אדם. לאחר 40 שנות עבודה מאומצת (ללא הפסקות), הגיע סוף-סוף אותו אדם לנחלה בקבלת הפנסיה הבטוחה כל חודש בחודשו, ברוגע ובחיים שקטים יותר מבעבר. ראוי יהיה לציין, כי אותו אדם אינו "עשיר" כקורח, ואולם גם לא "רעב-ללחם", ועדיין, מדוע שתוכל הגברת לגעת בפנסיה החודשית שלו, אם הם נפרדו והתחלקו בסוגיות כלכליות וסוגיות רכוש משותפות? מבקש מאוד את עזרתכם, מאחר וביקשתי מאותו אדם להתייעץ עם מומחים בנושא עוד בטרם צריך יהיה לגשת לעו"ד (ואינו מכיר עו"ד מן השורה באופן של "חברים") ולשלם לו ממיטב כספו לשם ייעוץ בלבד! בתודה מראש ובברכת סוף שבוע נעים.

    • זכויות ידועה בציבור בעת פרידה - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 23/01/2010 18:49

      שלום רב, כיוון שביהמ"ש משווה (כאשר הנסיבות מצדיקות זאת) את זכויותיה של הידועה בציבור לזכויות אשה נשואה, הרי שבמקרה בו המשיך אותו אדם לצבור זכויות, ובכלל זה זכויות פנסיה, באותן 14 שנות חיים משותפים, יש לאשה זכות לקבל, בין השאר, את המחצית מהפנסיה שנצברה באותה תקופה. בברכת שבוע טוב, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת מנהלת פורום דיני משפחה

    • חלוקת זכויות
      ראש טוב | 23/01/2010 23:08

      את הזכויות הפנסיוניות של שני הצדדים שנצברו במהלך החיים המשותפים יש לחלק ביניהם כמו את הרכוש המשותף שנצבר.כשם שלה חלק בזכויות הפנסיוניות שלו , כך לו יש חלק בזכויות הפנסיוניות שנצברו לה באותה תקופה.