כדי להוציא צו ירושה

  • צו ירושה
    ליאור | 21/01/2010 19:07

    אמא שלי נפטרה אין צוואה ואין צו ירושה כיצד מוציאים צו ירושה וכמה זמן לוקח? כיצד מסדרים את הענינים בבנק יש אשראי ותשלומים ,? אח שלי השאיר לנו יפוי כוח בכתב ידו מפני שהוא גר בצפון זה קביל? האם יש משהו שעלי לדעת ? תעודת פטירה תוך כמה זמן מנפיקים ואיפה מוציאים? תודה

    • כדי להוציא צו ירושה
      ירוחמי | 21/01/2010 22:39

      מספיק רק יורש אחד.את הטפסים ניתן להוריד באינטרנט.וצריך לצרף תעודת פטירה..שמוציאים ממשרד הפנים.

    • בקשה לצו ירושה
      עו"ד מ. שיפמן | 22/01/2010 09:59

      שלום רב יש להכין בקשה לצו ירושה לצרף הנספחים המתאימים ורק לאחר מתן הצו ניתן לפנות לגורמים השונים ולהוציא את הכסף/רכוש. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

    • השלמה
      ראש טוב | 23/01/2010 23:14

      ראשית, תנחומים. במידה והנכסים גבוהים מהחובות, תצטרכו לשלם את החובות של אמכם כולל להחזיר הלואות שנתנה וכל זאת מתוך הירושה. כדי למנוע צבירת קנסות וריבית פיגורים רצוי לשלם את החובות במועד ולא לחכות לצו ירושה, אך יש לוודא שיתר היורשים חותמים על התחיבות להשתתף בתשלום החובות הללו מתוך הירושה. יש לשמור על קבלות של כל התשלומים, במקרה שיש חשש לסכסוכים כספיים בתוך המשפחה, יש לשמור הוכחות לכך שהתשלומים הללו שולמו מכספיך האישיים ולא מנכסי הירושה.