קצבה אישית באיזון משאבים- דיני משפחה

  • עיקול קצבת נכות במסגרת איזון משאבים
    דודי | 18/01/2010 18:11

    איזה פסיקה מדברת על כך שאין לעקל קצבת נכות????

    • קצבה אישית באיזון משאבים- דיני משפחה
      עו"ד מיקי שיפמן | 18/01/2010 20:13

      שלום רב חוק יחסי ממון קובע שקצבה אישית אינה נכס בר איזון. לגבי עיקולים זה כבר סיפור שונה, כלומר אם נניח יצרת חוב מזונות אז יכולים לקל חלק מזכויותיך בקצבה. יש הגדרות לגבי סכום מינימום שיש להשאיר לבן אדם לצורכי מחיה. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

      • מדובר בבני זוג שחוק יחסי ממון לא חל עליהם
        דודי | 18/01/2010 21:55

        והתכוונתי לעיקול של זכויות סוציאליות שהוסכם להתחלק בהם במסגרת הסכם גירושין, אולם בהסכם לא הוסכם על קצבת נכות אלא על פנסיה