הוצאות מדור - דיני משפחה

  • הסכם פירוד
    דרור | 06/01/2010 18:55

    שלום, אני ואם בני צפויים לארוך הסכם הסדרי ראיה ומזונות, אם בני עברה לגור בבית אמה, אך היא תוענת שבקרוב תעבור לגור בחדר ניפרד מבית אמה, החדר עדיין באותה הכתובת של אמה, אך היא תוענת שאחיה בנה את החדר ושיפץ אותו ועל כן הוא דורש דמי שכירות מלאים, הבית בו הן מתגוררות לא רשום על שמם בתבו והמועצה המקומית מתנה את המגורים עד ליומה האחרון של הסבתה. איך מתיחס לזה החוק מבחינת המזונות, האם על המגשר להתחשב במזונות בדמי השכירות או שזה נחשב כאילו אם ביתי גרה בבית אמה ואני לא חייב בדמי השכירות במזונות. בתודה דרר.

    • הוצאות מדור - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 07/01/2010 00:53

      דרור שלום, בעיקרון רק בעל הרכוש עצמו יכול להשכיר את רכושו, אך במצב זה יכולה הסבתא לערוך הסכם שכירות, כדי לדרוש ממך הוצאות מדור. כיוון שמדובר בחדר בלבד וההשתתפות שלך היא 30% מעלותו, יתכן שמדובר בסכום כה נמוך, שעליך רק לשאול את עצמך האם אתה מוכן להוסיף סכום זה למזונות, ולא להתעמק בשאלה האם התוספת נובעת מהסכם שכירות אמיתי או פיקטיבי, אלא בגובה התוספת בלבד. בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת מנהלת פורום דיני משפחה