יכולה לתבוע - אבל היא לא תקבל דבר

  • מזונות אישה
    רון | 05/01/2010 23:17

    שלום רב אשתי עזבה את הבית מרצונה לפני כ 4 חודשים ,והשאירה אותי ם 3 ילדים קטנים , כיום היא עובדת ומשתכרת כ5000 שח לחודש , אני עם הילדים מטפל בהם וכל ההוצאות עלי . יש לי נכות רפואית של 100 % לביטוח לאומי. האם היא יכולה לתבוע אותי למזונות אישה?

    • יכולה לתבוע - אבל היא לא תקבל דבר
      עו"ד יוגב | 06/01/2010 00:49

      ראשית, מזונותיהה תחת מעשי ידייה והיא משתכרת די הצורך שנית, אישה שעזבה את בעלה ואיננה גרה עימו, הנטל עליה להמציא סיבה מבוררת לעזיבתה אמנם הנטל קל כנוצה - אך הדבר מהווה בעיה, עת הותירה אותך עם שלושת ילדכם. הייתי ממליץ לכך לתבוע אותה במזונות ילדים מכיוון שמעבר לצרכיים ההכרחיים - היא חבה במזונות ילדייה, מדין צדקה, בהתאם להכנסה הפנויה של בני הזוג. היא לא תחוייב בסכום גדול - אך היא תחוייב בסכום כלשהו. ממליץ שתפנה לסיוע המשפטי, על מנת לברר על אופצייה לייצוג חינם בהצלחה

      • תודה רבה  לת
        רון | 06/01/2010 09:12

    • מזונות אשה - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 07/01/2010 00:32

      רון שלום, אלא אם כן קיימות נסיבות מיוחדות, המצדיקות את עזיבתה, מרגע שנטשה, אינה זכאית למזונות, וזאת גם אלמלא עבדה. בנוסף, כיוון שהיא עובדת, ולפי הפרטים שתארת, סביר שגם אילו היתה לה סיבה מוצדקת לעזיבה, לא היו נפסקים לטובתה מזונות בגלל השתכרותה. בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת מנהלת פורום דיני משפחה

      • הסיבה לעזיבתה נגמרה לה האהבה.
        רון | 07/01/2010 23:36

        לפני כ שלוש שנים נפטרו זוג הוריה בחו"ל בתקופה של שנתיים [מדום לב ]צעירים יחסית . במקביל נולדו שני הילדים הקטנים , הנטל הנפשי שלה היה כבד ,דכאונות וחוסר חשק לחיות , היא לא טיפלה בעצמה למרות שהפצרתי בה . בשלב מסוים החליטה שהיא עוזבת , למרות שלדעתי יש עוד מישהו בסיפור רק שאני לא יכול להוכיח ,יש הרבה סימנים. תודה מראש על התשובות.