יש לנו מקרה דומה במשפחה

  • שאלה אודות ירושה
    ישראל | 03/01/2010 16:02

    שלום,אני רוצה להתייעץ ולברר על איזה מקרה שיש לי - אשמח אם תוכלו לעזור לי לחשב כמה אחוזים מן הירושה יש לנכדים במרeה שאביא להל"ן.היה זוג נשוי עם 4 ילדים (אין להם הורים/אחים כדומה) ובשלב הראשון הזכר נפטר.הירושה היא בית מגורים משותף של בני הזוג בלבד.לאחר שהבעל נפטר, בת זוגתו המשיכה לחיות בבית עד אשר אחד הילדים נפטר. כעבור מס' שנים גם האם נפטרה והותירה אחריה צוואה שבה כתוב שהיא מורישה את כל רכושה לשלושת ילדיה אשר בחיים.השאלה- האם נכדיו של הילד שנפטר לפני האם זכאים לירושה לפי הדין מפטירת הסב?אני אנסה לפשט את הנפשות הפועלות:1. זוג: סב נפטר ראשון, סבתא (נפטרה רק אחרי מות הבת).2. 4 ילדים בניהם של בני הזוג. הבת הקטנה נפטרה לפני האם (אחרי האב).3. בן זוגה של הבת שנפטרה.4. 3 נכדיו של הסבא בניהם של הילדה שנפטרה ושל בן זוגה שעודו בחיים.כמה מן הירושה צריכים לקבל הנכדים הללו?

    • יש לנו מקרה דומה במשפחה
      ירוחמי | 03/01/2010 17:41

      ולדעתי,לפי חוקי הירושה באין צוואה כלומר הסבא לא השאיר צוואה,אזחלקו בעזיבון מתחלק כך.חצי לאשתו וחצי ל4ילדיו.מכאן שלסבתא יש 75% ו4 הילדים מתחלקים ב25% שזה 6 פסיק משהו..עכשיו זה אוזו שירשו 6% ילדיו מתחלקים ב6% במידה והוא לא השאיר צוואה.

    • ירושת הנכדים - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 03/01/2010 20:43

      ישראל שלום, נכדיו של אותו סב, שהם ילדיו של הילד שנפטר לפני הסבתא, יורשים ביחד 6.25% מבית המגורים (אם לאותו ילד שנפטר לא היתה צוואה אשר קבעה אחרת). בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת מנהלת פורום דיני משפחה

      • תודה רבה!  לת
        ישראל | 04/01/2010 11:11