אי קיום הסדרי ראיה - דיני משפחה

  • אי קיום הסדרי ראיה (מצטערת על אורך ההודעה..)
    גפנ | 29/12/2009 17:54

    אנו גרושים 4 שנים. לפני כשנה עבר הגרוש לגור יחד עם חברתו לחיים, בתה, והבת המשותפת שלהם במרחק של כשעה וחצי נסיעה ממקום מגורנו. מאז הוא אינו עומד בהסדרי הראיה שנקבעו בהסכם הגירושין, בטענות שונות (המרחק הרב, יש לו ילדה חדשה שצריך להיות איתה כשאמא שלה בעבודה וכד'...). טענתו העיקרית היא שבהסכם הגירושין כתוב כי הוא אינו חייב לראות את הבנות אלא "רשאי" (ציטוט מתוך סעיף להסכם) : "האב יהא רשאי לקחת את הקטינות מפתח מגורי האם וישיבם לפתח בית מגורי האם במועדים ובשעות כדלקמן"... המשך הסעיף : "כמו"כ יקח אליו האב את הקטינות בכל סוף שבוע שני החל מ..." ... "כמו"כ יהא זכאי האב לקבל אליו את הקטינות במחצית החופשות ובחגי ומועדי ישראל בהם אין לימודים בבית הספר כמפורט להלן." לטענתו, כיוון שכתוב "רשאי" הוא אינו חייב לקיים את הסדרי הראיה. ואינו חייב לדאוג לסידור אחר לילדים. האם אכן כך הדבר? האם כיוון שכתוב "רשאי" - הוא יכול להתייחס להסדרי ראיה כאל דבר שאינו מחייב? ואם הוא אינו מקיים את הסדרי הראיה, האם לא ניתן לעשות דבר בנדון? תודה על הסבלנות ועל פועלם...

    • אי קיום הסדרי ראיה - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 29/12/2009 23:37

      גפן שלום, אי קיום הסדרי הראיה יכול להוות עילה להגשת תביעה להגדלת דמי המזונות, בין אם כתוב "רשאי" ובין אם כתוב "חייב", שכן באופן טבעי מוטלות הוצאות נוספות על האם, הוצאות שלא נלקחו בחשבון עת נקבע גובה המזונות. בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת מנהלת פורום דיני משפחה