העברה אגב גירושין

  • העברה אגב גירושין
    יעלי | 28/12/2009 22:00

    זוג שלא ערך הסכם גירושין, והגבר המשיך להתגורר בבית המשותף. היום כ7 שנים לאחר הגירושין מעוניין הגבר לרכוש את מחצית הדירה של האישה. האם ניתן לעשות העברה כזו כהעברה אגב גירושין עדיין? על מנת לא לשלם מס רכישה?

    • העברה אגב גירושין
      עו"ד סימן טוב יצחק | 28/12/2009 22:35

      העברה אגב גירושין ניתן לעשות רק אם יש הליך משפטי לגירושין.

      • ודה על תשובתך המהירה
        יעלי | 28/12/2009 22:44

        מה הכוונה בהליך משפטי. האם עריכת הסכם לאחר 7 שנות גירושין ומתן תוקף של פסק דין להסכם זה 'יחשב גם הוא "הליך משפטי" לגירושין. ברצוני לציין שעד היום נמנעו הצדדם מלחלק את רכושם והיום ברצונם לעשות זאת בדרך של מתן תוקף של פסק דין להחלטות ביניהם. האם יש אפשרות שמנהל מס שבח יראה הסכם כזה כהעברה אגב גירושין?

    • העברה אגב גירושין
      עו"ד מ. שיפמן | 29/12/2009 10:18

      שלום רב יש צורך בהסכם גירושין מאושר. מומלץ לגשת לעו"ד בתחום דיני המשפחה ולהתייעץ עימו בסוגיה זו. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר