ירושה מבן זוג שנפטר - דיני משפחה

  • ירושה
    ליאת | 02/12/2009 16:52

    שלום, ברצוני לדעת האם כאשר אחד מבני זוג נפטר האישה יורשת את כספו שקיבל בירושה בעצמו מאימו ז"ל באופן אוטו'(אם אין הסכם ממון), והאם ניתן לעקוף את זה על ידי צוואה?

    • ירושה מבן זוג שנפטר - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 02/12/2009 21:26

      ליאת שלום, אם אין צוואה, בת הזוג יורשת מחצית מכל רכושו של בעלה, ואם רכוש זה כולל ירושה שקיבל - גם את מחצית הירושה. כדי למנוע זאת על אותו אדם לערוך צוואה, בה יקבע מה ייעשה ברכושו לכשיגיע יומו. בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת מנהלת פורום דיני משפחה

      • ומה לגבי גירושין?
        ליאת | 03/12/2009 11:53

        אני מודה לך על תגובתך, והשאלה היא מה לגבי גירושין האם במצב של גירושין בין בני הזוג האישה תקבל מחצית מהירושה שקיבל בעלה בזמן הנישואים?

        • לא. ירושה אינה חלק מהרכוש המשותף בגירושין  לת
          עו"ד מ. חשמונאי | 03/12/2009 12:09