תביעת מזונות ילד בביהמ"ש לענייני משפחה - תשובה

  • תביעת מזונות ילד בבית משפט לענייני משפחה
    רונן | 29/11/2009 12:20

    שלום, לפני כחודש וחצי עזבתי את ביתי בעקבות בגידה של אישתי. אני מתגורר כעת אצל הוריי. יש לי ילד בן שלוש וחצי ונכון לרגע זה אני משלם את כל הוצאות הדיור: שכ"ד דירה, ארנונה, חשמל, כבלים וכו'. בנוסף אני משלם את גנון וצהרון הילד (1100 ש"ח) ומכסה את צרכיו: ביגוד, הצגות וכו'. פתחתי תביעה כרוכה ברבנות עם כל העניינים, אך הבוקר עורך הדין שלי דיווח כי הוגשה נגדי תביעה למזונות ילד בבית דין לענייני משפחה (הדיון בפברואר). אישתי אינה עובדת. מה קורה במצב כזה? האם אני אמור לשלם לה מזונות בנוסף על כל ההוצאות שאני משלם? אני מרוויח 6000 ש"ח נטו בחודש. האם אני רשאי לבטל ו/או להפסיק את התשלומים? אני ממש מודה לכם מראש על תשובתכם. רונן.

    • תביעת מזונות ילד בביהמ"ש לענייני משפחה - תשובה
      עו"ד יואל אסף | 29/11/2009 14:58

      שלום רב, לא ניתן לכרוך לתביעת גירושין לבית הדין הרבני את עניין מזונות הקטין. זו הסיבה שאשתך מצאה לנכון, ובצדק מבחינתה, להגיש כנגדך תביעת מזונות קטין לבית המשפט לענייני משפחה. אם היא תבעה במסגרת זו גם מזונות אישה, סביר להניח כי יקבע שהסמכות לדון בעניין זה נתונה לבית הדין ולא לבית המשפט. לעניין התשלומים שאתה משלם - כל עוד לא ניתן פסק דין למזונות או החלטה למזונות זמניים אינך חייב לשלם דבר. התשלום נעשה מרצונך הטוב, ועקרונית אתה יכול לחדול מלשלם. לכשתחויב במסגרת בית המשפט בכל הנוגע למזונות הקטין - יהיה חיוב רטרואקטיבי מיום הגשת התביעה והלאה, ומה ששילמת ו/או תשלם ממועד זה יהיה בר קיזוז. בהתאם לרמת השכר המתוארת, נראה כי אתה משלם סכומים גבוהים למדי. לא הבנתי מפנייתך אם הינך מיוצג או לא, אך אני מניח שאשתך כן מיוצגת. בכל מקרה, מומלץ לך מאוד להיוועץ בעורך דין המתמחה בתחום דיני המשפחה ומהר, על מנת לגבש עימו את המשך דרכי הפעולה. בברכה, עו"ד יואל אסף **** צונזר - הפורום אינו משמש במה לפרסומת אישית *****

      • תודה רבה על התשובה המלומדת, עוד שאלה קטנה
        רונן | 29/11/2009 16:03

        שלום עו"ד אסף, ראשית, תודה רבה על תשובתך. האשה דורשת בנוסף על דמי המזונות גם 1000 ש"ל דמי טיפול. כפי שציינתי, היא אינה עובדת, אך הילד במסגרת של גנון וצהרון עד 15:30-16:00. האם היא רשאית לקבלם בהתחשב בכך כי אני מקיים את הסדרי הראייה שנקבעו (פעמיים בשבוע וכל סוף שבוע שני). שוב תודה מראש, רונן.

        • מזונות ילדים - דיני משפחה
          עו"ד מיקי חשמונאי | 29/11/2009 20:32

          רונן שלום, לאור התביעה למזונות ילדים אשר הוגשה נגדך, מומלץ מאוד כי כל סכום שתעביר לאשתך, יהיה מתועד (צ'ק או העברה בנקאית, המוגדרים "מזונות") וברמה קרובה, או נמוכה, מזו אשר תשלם כמזונות בעתיד - כדי לא להראות יכולת גבוהה, עליה יסתמך ביהמ"ש בקביעתו. לגבי ההוצאות המיוחדות - הסכם עם העו"ד של אשתך על תשלום מחצית בלבד, וזאת רק לגבי דברים חיוניים, כמו גן ילדים וצהרון. לנושא דמי הטיפול אינך צריך להתייחס כרגע, והדבר יתברר במסגרת בירור התביעה כולה. בהצלחה וכדאי שתפנה לעו"ד בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת מנהלת פורום דיני משפחה