ביטול מתנה - דיני משפחה

  • מתנה שנתנה ואפשרות לביטולה
    אהרון | 22/11/2009 22:42

    שלום רב, אימי נתנה לי חלק ממגרש שהיה בבעלותה בטאבו(ב 1996). מבחינתי החלתי את תהליכי ההעברה שולם מס רכישה, שולם מס רכוש-שהיה נהוג בזמנו,שולם שכ"ט עורך דין בעבור התצהיר שהכין וכן שולמו אפילו תוכניות בניה. כמו כן כחלק מהתהליך נפתח תיק במנהל מקרקעי ישראל והתחלתי להזרים למנהל כל מיני טפסים שהם ביקשו. בשל בעיות במגרש נעצרו תהליכי ההעברה עד ליום זה. בשנת 2003 אימי שלחה מכתב למינהל ובו היא מבקשת לבטל את המתנה שניתנה לי. לצערי אימי נפתרה ואחיותיי טוענות שחלקת האדמה אינה שייכת לי בגין המכתב שאימי שלחה. שאלתי היא - האים המכתב שאימי שלחה מבטל לחלוטין את המתנה שהיא שלחה? והאים בשביל לבטל מתנה לא נדרש את הסכמתי לכך? לתשובתכם אודה

    • ביטול מתנה - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 22/11/2009 23:58

      שלום רב, ביטול מתנה נעשה בהתאם לחוק המתנה, ואפשרי רק בנסיבות מסויימות. בעניין מקרקעין - העובדה שעיסקת המקרקעין לא הסתיימה ברישום, מאפשרת עקרונית את ביטול המתנה, אולם על ביהמ"ש לקבוע זאת, משישוכנע שהנסיבות מצדיקות זאת. כמובן שבנסיבות אלה אין צורך באישור המקבל לביטול המתנה ... בברכה, עו"ד מיקי חשמונאי מנהלת פורום דיני משפחה

      • שאלה לתשובת עו"ד מיקי חשמונאי
        אהרון | 23/11/2009 22:27

        תודה על תשובתך, באילו נסיבות ניתן לבטל מתנה? והאים הוכחה שסיום הליך הרישום על שמי התעכב /נמנע עד כה בשל חובות שיש לנכס(מיסי עריה) והרשות המקומית לא הייתה מוכנה לתת אישור עד אשר ישולם החוב.(אציין כי החוב היה של אחותי שהתגוררה בנכס ולא הייתה מוכנה לסלק החוב ובשל כך נתקע המשך הטיפול) תודה ובברכה