חלוקת עזבון - דיני משפחה

  • איך מבצעים רישום מגרש מעזבון סבא לנכד
    צעיר בן 26 | 15/11/2009 16:28

    סבא שלי ז"ל נפטר הותיר אחריו מגרש ואני מעוניין לרשום אותו על שמי. היורשים הפוטנציאלים דודים ודודות שלי אין להם שום התנגדות לתהליך רישום המגרש על שמי. עדיין לא ערכתי שום הליך. מה הפרוצידורה בגדול שאני צריך לעשות הבנתי שאני צריך לפרסם בעתיון מודעה למשך חודש וגם תצהירי הסתלקות מהדודים-ות מהזכות במגרש ומה אני עוד צריך. וכמה אמור לקחת עורך דין פחות או יותר. והאם כדאי שאעשה זאת בעצמי או בליווי עורך דין ומה הסכנות לכך שאעשה לבד.

    • חלוקת עזבון - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 16/11/2009 00:44

      שלום רב, לא ברור האם סבך הותיר צוואה או לא. בכל מקרה עליך לפעול להוצאת צו ירושה / צו קיום צוואה, בהתאם לחלוקת העזבון בין היורשים (וציון המסתלקים העזבון). כל הפרוצדורה נעשיית מול רשם הירושה באיזור מגוריו של הסב, ולכן אם אינך רוצה לעשות זאת באמצעות עו"ד, פנה למשרדי הרשם וברר מה איך עליך לעשות. בהצלחה ובברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת מנהלת פורום דיני משפחה