את רוצה להתחתן או לא, זה מחיר האהבה, כמו ב-פייס...

  • שאלה ארוכה.
    ליאן | 15/11/2009 15:18

    אני מתחתנת עוד חצי שנה. בעלי לעתיד נתבע על ידי החברה בה הוא עבד לפני כ-שנה וחצי (לפני שהכרנו). התביעה היא גם פלילית וגם אזרחית. היו לו עיקולים על החשבונות אך הם בוטלו לאחר זמן קצר. בנתיים התיק רדום אך אני קצת לחוצה לקראת החתונה. אם אין לנו שום רכוש משותף, האם אני (כאשתו) יכולה להיות מעורבת בסיפור הזה? האם יכולים לקחת ממני כסף במקרה שיהיה לו קנס לשלם?תודה רבה.

    • את רוצה להתחתן או לא, זה מחיר האהבה, כמו ב-פייס...  לת
      רובין-הוד | 15/11/2009 20:31

      • מה הקשר בכלל?  לת
        ליאן | 15/11/2009 21:00

    • חובות של בן הזוג - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 16/11/2009 00:41

      ליאן שלום, הנישואין לא יגרמו לכך שחובותיו הופכים להיות משותפים לשניכם, ולכן הנושים לא יוכלו לנקוט הליכים נגד רכוש שלך, לצורך גביית חובותיו. בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת מנהלת פורום דיני משפחה

      • תודה רבה, דיברו איתי על 'חזקת שיתוף',
        ליאן | 16/11/2009 09:57

        האם זה קשור לנושא? אולי יש איזה מסמך שאפשר לחתןם עליו?

    • ליאן ברגע שאת הופכת לאשתו כל החובות והזכויות חלים
      משהי שמבינה | 16/11/2009 10:15

      עליכם חצי חצי ואם אין לבעל יכולים לקחת ממך....עדיף לך שיהיה לך חשבון בנק בנפרד ושהכל יהיה רשום על שמו.ככה יש מצב שלא תחוייבי בהצלחה

      • תודה על התשובות אבל בהודעה הראשונה שלי ציינתי
        ליאן | 17/11/2009 10:10

        שלא יהיה לנו רכוש משותף. האםמישהו שמע על "חזקת שיתוף"?אם אין לנו רכוש משותף אולי צריך לחתום על איזה מסמך שאומר שהרכוש שלי הוא שלי ושלו זה שלו?תודה!

        • קוראים למסמך הסכם ממון
          gt | 20/11/2009 13:12

          כן כדאי שתעשי דבר כזה