פנה לייעוץ אישי, כאן באתר ודחוף לפני שתאחר-תרכבת.

  • תשלום מדור ...
    טל | 14/11/2009 20:53

    בהמשך לשאלותיי הקודמות שאלה נוספת לי אליכם, גיל שחף ומיקי שיפמן ... אני ואשתי כבר התחלנו בהליכי מכירת דירה המשותפת כחלק מהליך גירושין. קיימת על הדירה משכנתא קטנה של 100 ומשהו אלף שקלים ובכוונתינו לגשת ולחסל את החוב מייד ברגע שתמכר הדירה ולחלק את היתרה חצי חצי בינינו. האם עדיין יהיה עליי לשלם לה ולילדים מדור על רקע העובדה שלא נשארים חובות בבנק ? ומה קורה בעניין המדור אם וכאשר תרצה האישה לקחת הלוואה ולרכוש דירה אחרת קטנה יותר או לחילופין להשכיר דירה ? ושאלת המשך: האם יהיה באפשרותי או באפשרות שופט בבי"המ לאלץ אותה לקחת דירה קטנה יותר מכפי שהיא רוצה בכדי להפחית את תשלומי המדור עבורי ? יש לנו 3 ילדים בגילאי 10, 14 (בת) ו- 16.

    • פנה לייעוץ אישי, כאן באתר ודחוף לפני שתאחר-תרכבת.  לת
      רובין-הוד | 15/11/2009 20:30

    • הוצאות מדור - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 16/11/2009 00:19

      טל שלום, הוצאות המדור אינן רק הוצאות שכר-דירה ו/או משכנתא, אלא כוללות גם את החלק היחסי בארנונה, חשמל, מיים, גז, ועד בית וכד'. ביהמ"ש אינו קובע את סכום המדור באופן מדוייק עפ"י שכה"ד, אלא מתייחס ליכולת האב ולסכומים הגיוניים שיהיה מסוגל לשלם, ולהמשיך לשרוד ... בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת מנהלת פורום דיני משפחה