שלום לך, הינה כמה הבהרות לידיעתך. {מניסיון-אישי}

  • מזונות ומדור ...
    טל | 14/11/2009 11:37

    אני ואשתי התחלנו תהליך גירושין, יש לנו 3 ילדים, ואנו עומדים למכור את דרתינו כחלק מפירוק השיתוף לצערי. האישה (עובדת) טוענת שבכוונתה לתבוע ממני מזונות ע"ס 5000 ש"ח ובנוסף מדור ע"ס 2000 ש"ח וזה ע"פ הקבוע בחוק ... בשעה שכל שכרי נטו מסתכם ב 7500 ש"ח. האם יתכן ששופט עם כל הכבוד לצרכיהם של ילדיי (ואני לא מתנער מכך), יפסוק סכומים כאלו לטובת האישה והילדים מבלי להתחשב בצרכיי הבסיסיים של שכירת דירה עם מה שמשתמע מכך ? משום שע"פ נתונים אלו יהיה עליי לישון על ספסל בפארק, לחיות על פת לחם, ולעבוד שנים רבות רק בכדי לפרנס את גרושתי וילדיי. ושאלה שנייה: אנחנו מוכרים דירה בכדי לרכוש 2 דירות קטנות יותר כנגד עקב התפצלות המשפחה, האם יהיה עליי "לשרוף" את חקלי ממכירת הנכס בכדי לממן הוצאות גבוהות אלו דבר שיביא אותי לאיבוד הנכס וכל כספי כעבור מס' שנים (מדובר בכספים שבשבילם עבדתי קשה במשך 17 שנה) וזאת במקום לרכוש דירה ולחיות בכבוד ?

    • שלום לך, הינה כמה הבהרות לידיעתך. {מניסיון-אישי}
      רובין-הוד | 14/11/2009 12:07

      1. מזונות ילדים מינימום 1.250 ש"ח{לילד,תלוי-בגיל}. 2. מדור שווה-ערך, לדירתכם{40%משכירות/משכנתא} אם יש לה דירה{לדבריך-רוכשים 2 דירות קטנות} אז אין מדור, בטענה שיש לה דירה. 3.במכירת הדירה הבטח את קבלת הכספים ממכירת הדירה בצורה שלא יהייה ניתן לעקלם בשום ובכול דרך, אם לא ניתן אל תחתום על הסכם מכר{זכור-זה-חשוב-מאוד-עבורך}. 4.הוצאות חריגות: זכור רק מוסדות ציבוריים ו/או עירייה{בשום-אופן-לא-פרטי}, 5. הכי חשוב היכן נפתח התיק לגרושים, עדיף לך, בביד"ר{בית-דין-רבני} אלא שאתה צריך לכרוך את הכול שם, גרושים,הסדרי-ראיה,חלוקת-רכוש,איזון-משאבים, כל בקשה בתיך ניפרד{חייב ייצוג ע"י עו"ד} 6. והכי חשוב !!!, *** הסכם שכר טירחה חייב לכלול את בימ"ש לעינייני-משפחה, ביד"ר, ו הכי חשוב הוצל"פ{הוצאה-לפועל}, אם העו"ד אינו מוכן לבצע עבורך את כול הנ"ל, החלף עו"ד, וזכור הסכם שכר טירחה, כתוב במפורש שהוא מייצג אותך בנ"ל {שייהייה-ברור} ולא בכול הכשור לגרושים, זכור-מתן-גט-חייב-להיות-מותנה-בסיום-כל העיניינים והמחלוקות בינייכם ורק לאחר מיכן ינתן גט{או-לא} הערה: זכור חובתך לתשלום המזונות, עידכון מדדים בהתאם לפסיקת בימ"ש/ביד"ר, אל תשכח-החוק מחייב אותך בתשלום הנ"ל, כמובן בהתאם לגיל הילדים המשתנה, ד ו ג מ א : ילדים בגיל 5 הם לא כמו ילדים בגיל 10 וילדים בגיל 10 הם לא כמו ילדים בגיל 15 וכן הלאה, בנוסף האישה יכולה שתקבל את דמי ביטל"א{ביטוח-לאומי}, זה יכול להתקזז עים עידכון מדד, הסב את תשומת לב ה- עו"ד-שלך לנ"ל, אשמח לענות לשאלות נוספות. רובין-הוד

      • מזונות ומדור ...
        טל | 14/11/2009 17:21

        חן חן על המשוב רובין הוד ובמשך לתשובתך מתעוררות פה שאלות נוספות באותו עניין: ראשית בעניין האם יש או אין מדור ? כפי שאמרתי לפני כן נכון שהיא תשכיר או תקנה דירה קטנה יותר כחלופה לדירה המשותפת הגדולה הקודמת אבל האם לאישה מגיע בכל זאת מדור בטענה שמחצית מערך הדירה המשותפת אינה מספיקה בכדי לרכוש דירה קטנה יותר ולאכלס בתוכה שלושה ילדים ואת עצמה ? ושאלה נוספת ברשותך, ע"פ ניסיונך בתחום כמה יהיה עליי לשלם לאישה, מזונות ומדור על רקע העובדה שמדובר באישה עובדת ועליה לקחת דירת 4 חדרים וילדינו בני 10, 14 ו 16 ומכרותי בקושי מגרדת את 7500 ש"ח ויש לי כוונות לרכוש דירה קטנה וצנועה בעזרת חלקי בנכס (מחצית) ובוודאי לא לשלם בעזרתו שכירויות ותשלומי מזונות ומדור ???

        • זה מורכב, מאוד אבל יכול להיות פשוט. {שים-לב}
          רובין-הוד | 14/11/2009 23:15

          שלום לך, אני לא יודע אם התחלתם הליכים כל-שהם, והיכן? ביד"ר או בימ"ש למשפחה. והכול מתחיל וניגמר בשאלה זו. נמשיך, האישה אינה זכאית למדור.{נקודה} אבל חובתך היא הילדים והם חייבים במדור{אין-מה-לעשות}, רק זכור שהיא תהייה חייבת להציג בפנייך חוזה שכירות על-שמה, לכן יכול להיות שתחוייב בערך של 40% או 50% זה תלוי בעו"ד שלך{כמה-הוא-חזק} ובכמה הוא יוכל להגביל את סכום השכירות לדוגמא: יכולה להשכיר דירה ב- 1000$ או 1500$ או 500$ תלוי מה והיכן גרתם עד עכשיו{שינוי-ברמת-חיים = כסף}, מצד שני יכול עו"ד טוב להגביל עד לסכום של 850$ ואז אתה תשלם 40 או 50 % מסכום זה,{תלוי-בפסיקה, אני-לא יודע, מה רמת החיים שלכם !!!, הרבה תלוי בזה} לשאלתך השניה: תלוי כמה היא מרויחה,מה ההוצאות השוטפות,{צהרון,חוגים,רפואי-חריג,וכו'} עוד פעם אומר תלוי ב-עו"ד שלך, בנוסף, אף אחד לא יכול להכריח אותה לרכוש דירה, אולם אם היא תרכוש דירה, תהייה פטור ממדור, רק אם יהייה סעיף בהסכם בימ"ש ש- ועכשיו שים לב טוב טוב, לעיניין מדור ישלם האב 40/60% משכר דירה עד לסך של_____$ , ובכפוף להצגת חוזה שכירות על-שם האישה, חטום ובתוקף, {ובכפוף להצגת ערבויות להסכם השכירות}. זכור, לסידור הגט, האישה מוותרת על "כתובתה" ועל מזונותייה.{תנאי-שחייב-להיות-רשום} בפסק-דין, עכשיו הכי זול לך, לפתוח בהליכים בביד"ר{בית-דין-רבני}, אם עד עכשיו לא התחלתם הליך מישפטי, רוץ ועשה זאת מחר, אל תחכה, שלא תיצטער אח"כ, וזכור עדיף עו"ד טוב{אולי-יקר} אבל בקש ממליצים והוכחות ליפני שאתה מחליט על עו"ד, ישנם הרבה טובים ואפילו מצויינים, אבל לפעמים חשוב היחס, של ה-עו"ד ללקוח, ואת זה קשה להשיג, אז שכול ובדוק היטב, כי כאן נקבע ג-ו-ר-ל-ך, כעיקרון: ביד"ר ובימ"ש מחוייבים להיתייחס גם למשכורת של אישה, אלא אם היא מרוויחה רק, מימנימום או פחות, בנוסף חלוקה של 50% בכול הכספים והחובות המשוטפים שלכם, אז אם יש לך כספים, דאג להם, שלא יעוקלו במפתיע, ולא תוכל לשלם לעו"ד, הייתי ממליץ לך בחום על עו"ד טוב אבל כאן זה "א-ס-ו-ר" . אז בהצלחה לך, תודה.