תשובה

  • פרודים, הסדר ראיה על תינוקת בת שנה וחודשיים
    מיואש | 12/11/2009 21:32

    שלום, אני פרוד מאשתי במשך כחצי שנה על רקע סכסוך. חזרתי לבית הוריי והיא לבית הוריה. פרודתי אינה מסכימה מאז לתת לי לראות/לקחת את הילדה, מלבד לכמה שעות ביום שבת בנוכחותה.ביתי בת שנה וחודשיים. לאחרונה( כחודשיים) שכרה דירה ועזבה את בית אימה. אני משלם על הפעוטון בו נמצאת ביתי 1800 ש"ח בחודש, אותם אני נותן במזומן לידיה של פרודתי. כמו כן, קונה לביתי חיתולים ואוכל ודואג לכל בקשתויה של פרודתי הנוגעות לילדה. לצערי, אני שקוע בחובות בהוצל"פ, והגעתי למצב שבו איני יכול להמשיך לשלם על הפעוטון. הוסבר לי כי מאחר ולא שילמתי ישירות לפעוטון אלא מזומן לידיה, אין לי הוכחות ששילמתי על הפעוטון. אני מפחדש להגיש בקשה לגירושין, שכן פרודתי מאיימת עליי בכל עניין שלא תיתן לי לראות את הילדה גם בשבת. כמו כן, במידה ולא אעמוד בכל דרישותיה היא טוענת שתתלונן עליי במשטרה תלונת שווא,כדי להוציא כנגדי צו הרחקה כדי שלא אוכל לראות את הילדה בכלל.את הרעיון הזה העלתה מקרובת משפחה שלה שהציעה לה לעשות כן. האם יכולה להתלונן עליי כאשר אני בכלל לא מתגורר אפילו באותה עיר? אני עובד, וחוזר לבית אימי. האם אני יכול לבקש צו ראייה על הילדה? באם אגיש בקשה לגירושין, האם היא יכולה לתבוע אותי רטרואקטיבית על הפעוטון בטענת שווא שלא שילמתי עליו? האם עצם העובדה ששכרה דירה תשפיע על החלטת השופט בעניין המזונות? אם אבקש ממנה שתחתום לי כי שילמתי לאורך כל התקופה על כל צרכי הילדה, והיא לא תסכים וגם תמנע ממני עקב כך לראות את ביתי, האם זה חוקי?

    • תשובה
      אישה שטן יש לך | 13/11/2009 21:32

      תקשיב גבר תקליט אותה ומיד! מיד כן היא יכולה להגיש נגדך תלונות שווא וכן - יאמינו לך ולא לה היא לא יכולה לתבוע אותך רטרואקטיבבית אך עדיף שתקליט אותה שנתת לה כסף לפעוטון אם היא תתבע אותך למזונות - היא תקבל 1200 ש"ח + חצי מעון + 30% מדור. זה לא בסדר שהיא לא נותנת לך לראות את הילדה זה שיא החוצפה אך אם תגיש תביעה למשמורת + הסדרי ראייה - היא תתבע אותך למזונות\\ בכל מקרה תקליט אותה

    • תקשיב טוב טוב מר בחור.
      רובין-הוד | 14/11/2009 23:24

      שלום לך, קודם כול תפסיק לשלם, {אבל את הכסף תשמור מיתחת לבלטות}, עכשיו, היא יכולה להוציא לך צו הרחקה, נו ו... {יתנו-לה-בשניה} אין מה לעשות נגד זה. ועכשיו תחליט אם אתה מעוניין להיתגרש? ואחרי שהחלטת, {ש-כן}, הקדם ורוץ לביד"ר,{בית-דין-רבני}. ודאג לכרוך את כול הטביעות שם, גט,חלוקת-רכוש,כספים-משותפים,חובות-משוטפים,הסדרי-ראיה, בקיצור הכול הכול הכול, ורק בביד"ר. רצוי מאוד מאוד להיתייעץ ב-עו"ד בתחום כולל הוצל"פ, שייטפל בכול ההליכים הנ"ל, אין צורך בהקלטות, אין צורך להילחם על הילד/ה שהרי בסוף, היא או הוא ישאר בחזקתה,{קשה-להוציא-ילדים-מאימא}. לכן שריין את עצמך והקדם תרופה-למכה !!! זכור יש "מרוץ-סמכויות" והוא קובע את עתידך וגם את עתיד אישתך. לכן אם החלטה להתגרש פעל בהתאם לרשום מעלה. תודה

    • כל תשלום ללא ראיה,חתימה,העברה בנקאית= בעיה !!!  לת
      רובין-הוד | 14/11/2009 23:26

    • תחילת הליכי גירושין - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 16/11/2009 00:11

      שלום רב, ראשית, זכותך לפגוש את בתך, ובמסגרת כל הליך שתתחיל (בביהמ"ש או בביה"ד) תוכל לדרוש לקבוע הסדרי ראיה. מזונות לבת + המעון, ייקבעו החל ממועד הגשת תביעת המזונות (אלא בנסיבות מיוחדות בהן יקבע רטרואקטיבית) ולכן אל תחשוש בעניין זה. מכל מקום - מעתה - כל העברת כספים - בצ'ק או ישירות לחשבון הבנק שלה. לגבי האיומים בתלונת שווא - נסה תקופה מסויימת להקליט את כל השיחות איתה. פנה לעו"ד והיוועץ איתו האם וכיצד נכון להתחיל את ההליכים נגדה. בהצלחה ובברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת מנהלת פורום דיני משפחה