השתתפות במדור ומשמורת משותפת- דיני משפחה

  • השתתפות במדור
    אלון | 12/11/2009 14:40

    שלום אני בן 37 אבא לשתי בנות, בנות 12 ו 11 . התגרשתי ב 1.1.2004 והחל מיום זה שלמתי 1250 ש"ח לכל ילדה, 2500 ש"ח צמוד למדד מזונות בכל חודש, (סעיף בהסכם הגירושין "הסכום הנ"ל אינו כולל בתוכו, תשלום עבור דיור"). בהצמדה למדד נכון להיום 2,825 שח המזונות. 30.5.2006 נפגעתי בתאונת עבודה מוכר 100% נכות . אינני עובד, נכון להיום נמצא בתהליך שיקום. קצבת הנכות שלי נכון להיום 5,805 שח. הכנסתה של גרושתי גדולה משלי. הסדרי הראיה כוללים לינה הם : בכל שלישי וחמישי, ימי ראשון פעמיים בחודש, סופי שבוע פעמיים בחודש. הוצאות מדור: אני גר אצל הורי בחולון, גרושתי גרה בגבעתיים. אני מספק לבנותי את כל צרכיהן ההכרחיים הוצאות מזון, ביגוד והנעלה, מדור בריאות וחינוך בסיסי כולל חוגים וכיוצ"ב. בהוצאות שמעבר לצרכים ההכרחיים שפורטו לעיל גם חוגים, מתנות ובילויים, בהתחשב בצרכים של הקטינות כולל את הסעתן מגבעתיים לחולון וחזרה למחרת בכל יום. עד ליום מכתב זה גרושתי מעולם לא דרשה בעל פה או בכתב דרישה להשתתפות בגין מדור. 5.11.09 גרושתי הגישה בקשה בהוצל"פ להגדלת החוב בגין מדור. החלטת הרשם : "האמור בבקשה מהווה בעיקרו טענה לקיומו של חוב בגין מדור. טענה זו נדחית על הסף. לשכת ההוצאה לפועל מבצעת פסקי דין והחלטות מפורשות ואינה מסיקה מסקנות לצורך חיוב בתשלום. אין להסיק חיוב כלשהוא מאמירה סתמית לפיה, החיוב שנפסק אינו כולל תשלום עבור דיור, כי ניתן לגבות תשלום כאמור. יש לקבל פסיקה מפורשת. ובכל זאת הרשמת מעכבת את שחרור כספי העירבון עד ל 30.11.09 על מנת שגרושתי תנסה להשיג פסיקה מפורשת. 1. האם בית המשפט יפסוק לטובתי , ולא יחייב אותי לשלם עבור צרכיהן בנוסף להוצאות בהן אני נמצא היום? 2. האם אני זכאי לתבוע משמרת משותפת ? 3. האם משמרת משותפת מגדילה את זכויותי ? בתודה מראש אלון

    • השתתפות במדור ומשמורת משותפת- דיני משפחה
      עו"ד מיקי שיפמן | 12/11/2009 20:05

      שלום רב אין ודאות מה יפסוק בימ"ש. סביר שתחויב במדור אבל ודאי בסכום נמוך בהתחשב בנסיבות. זכותך לתבוע משמורת משותפת. המושג הגדלת זכויות אינו ברור. במשמורת משותפת יש חלוקה שונה בדר"כ בקשר לנטל המזונות, נהוג לפסוק סכומים נמוכים יותר מכרגיל. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

      • האם לפי דעתך אני זכאי למשמורת משותפת ?
        אלון | 12/11/2009 20:34

        האם לפי דעתך אני זכאי למשמורת משותפת ?