לא יפה!

  • כתב תביעה לענייני מזונות וכו''
    עוזיאל | 11/11/2009 20:07

    ברצוני לדעת האם יתכן שאקבל כתב תביעה מבית משפט לעניני משפחה מאשתי לה אני נשוי בינתיים, כאשר כשבוע לפני קצת יותר הגשתי בקשת כריכה בבי"ד רבני גירושין פירוק ומזונות. איך יתכן שהיא התעלמה מההגשה שלי בבי"ד רבני והגישה לבי"מ לענייני משפחה? ומה אני יכול לעשות במצב כזה? האם אני צריך להגיש בכל זאת כתב הגנה? או ביטול התביעה שלה?? מה עושים במצב כזה?

    • לא יפה!
      אני | 11/11/2009 20:20

      למה? למה הגשת ברבני??? כי אתה רוצה ל...את אשתך? למיטב ידיעתי, "זכית", זה יידון ברבני, אבל זה כ"כ מכוער, כ"כ! חבל שככה מסתיימים הנישואין, במירוץ סמכויות מטופש!

      • מאוד יפה
        ח | 11/11/2009 20:36

        לא יודע אם זו או זה ענו אז אני אגיב, זו אישה שרק יודעת לנצל מאז שאני איתה, החיים לא חיים, וכל מה שקורה בינינו, היא לא מוכנה לוותר עלי רק רוצה כסף, לענות אותי ולמרוח את הזמן,,, מה איכפת לה היא מקבלת מה שהיא רוצה,,, נשים...

    • מירוץ הסמכויות - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 11/11/2009 23:07

      עוזיאל שלום, אם הקדמת להגיש תביעת גירושין וכרכת כדין את שאר הנושאים, אשתך תוכל להגיש לביהמ"ש רק תביעה למזונות הילדים. אם הגישה תביעות בנושאים שנכרכו, תוכל לפנות לביהמ"ש ולבקש למחוק את התביעות ובנוסף לבקש ארכה להגשת כתבי ההגנה עד לאחר מתן ההחלטה בבקשה למחיקה על הסף.

      • אשמח לדעת.....
        עוזיאל | 12/11/2009 13:31

        איך אוכל דעת שבתביעת הגירושין כרכתי את שאר הנושאים. האם אוכל לדעת לפי האגרות ששילמתי, האם יתכן שפתחתי רק תיק גירושין (ורשמתי שם גם פירוק ומזונות) ושילמתי לזה אגרה ולא שילמתי אגרה לפירוק ומזונות ואז כשאישתי פתחה תיקים בבית דין לעינייני משפחה היא בעצם הקדימה אותי כי כביכול חוץ מתביעת הגירושין שאר התביעות לא היו כרוכות? אשמח לדעת מה דעתך בנושא ומה העלויות של האגרות פתיחת תיק של תביעה כרוכה בכל נושא. תודה

        • גם לי היה מקרה דומה.
          רמי. | 13/11/2009 10:34

          אני גרוש זה שנתיים. גם אני הקדמתי את אישתי ופתחתי תיק גירושין ושם הוספתי גם הסדרי ראייה ומזונות ובכך חשבתי שהקדמתי אותה. לאחר מכן הבנתי שלא עשיתי את זה כמו שצריך באמת. הייתי צריך בנוסף לפתוח תיק בבית דין רבני לכל נושא בנפרד ולשלם אגרה על פתיחת תיק לכל נושא בנפרד. מי שפותח תיק ראשון הוא כביכול הנושא. אני פתחתי תיק רק לגירושין ולא פתחתי תיק להסדריי ראייה ומזונות. אחרי שהבנתי מה עשיתי ממש התבאסתי. כמו אני משלם המון כסף מזונות עבור 2 בנותיי ובקושי נשאר לי 1000 ש"ח לחיות. בקיצור, אני גם נדפקתי כי התקמצנתי לייעוץ עו"ד. לפעמים עדיף לוותר ולנסות להגיע לשלום בית. בכל אופן שיהיה לכם בהצלחה. אגב, לגבי אגרת גירושין זה 300 ש"ח בערך ברבני. ועבור הסדריי ראייה ומשמורת ומזונות. זה גם בערך 300 ש"ח לכל תיק פחות או יותר.