עדיף, להגיע להבנות, לפני פניה לביד"ר או בימ"ש

  • גירושין
    אי אי | 11/11/2009 15:22

    שלום רב, אני ואישתי רוצים להתגרש.אין לנו ילדים. גרים בשכירות. יש רכב שנקנה לפני שהתחתנו בזמן שהיינו חברים אני שילמתי עליו 2/3 מערכו והיא 1/3. שאר הרהיטים בבית מלבד הספות הובאו לנו/לי כמתנה ע"י אחותי ואבי לאחר שקנו אותם, וזאת בטרם התחתנו ובתקופה בה היינו חברים. שאלתי היא כזאת: 1. לגבי הרכב- הרכב כאמור נקנה לפני שהתחתנו ולפני שגרנו יחד. האם אני יצאתי ידי חובתי מבחינת החוק כאשר אני מחזיר לה 1/3 מערך הרכב כיום או שאני חייב לפי החוק להתחלק חצי בחצי. 2. לגבי הרהיטים והחפצים שהובאו במתנה ע"י אחותי ואבי לפני שאני ואישי התחתנו לרגל מעבר לדירה- האם אני בכלל חייב להתחלק עם אישתי בערכם או זה שלי בלבד לפי החוק היות שאחותי ואבי הביאו לי במתנה ואם צריך הם יכולים להצהיר על כך או שמא החוק מחייב אותי להתחלק חצי בחצי בערכם? תודה רבה

    • עדיף, להגיע להבנות, לפני פניה לביד"ר או בימ"ש
      רובין-הוד | 11/11/2009 16:37

      במידה ולא, תצטרך יעוץ מיקצועי, מפורט הכולל גם חלוקת זכויות אחרות כמו, פנסיה,חסכונות,מזונות אשה וכתובה. הכי טוב להגיע להבנות גם אם לא נעים, העיקר לסיים ומהר ללא מריבות, תודה

      • אני שאלתי שאלה אחרת-מה החוק אומר לגבי זה  לת
        א | 11/11/2009 20:13

    • חלוקת רכוש - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 11/11/2009 22:56

      שלום רב, 1. תלוי על שם מי רשום הרכב. אם ע"ש שניכם בחלקים שווים, היא זכאית למחצית שוויו. אם רק על שמך - היא תצטרך להוכיח שהיא זכאית לשליש/ חצי מערכו (תלוי בנסיבות). 2. אם הרהיטים ניתנו כמתנה לשניכם - מדובר ברכוש משותף בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת מנהלת פורום דיני משפחה